17 Μαΐου, 2016

Ο Yπουργός Μεταφορών παραδέχτηκε ότι η ΕΕΤΤ βρίσκεται σε χειμερία νάρκη

Γιώργος Αμυράς

Οι Έλληνες χρειάζονται γρήγορο και αξιόπιστο διαδίκτυο, απαιτούν ευρυζωνικότητα και αναβάθμιση της ψηφιακής οικονομίας, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, ανέφερε σε σημερινή επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, και ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη, απαντήσεις για τη χειμερία νάρκη, στην οποία βρίσκεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από το Φεβρουάριο του 2015, δεδομένου ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν διαθέτει πρόεδρο και για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις τους από τον κ. Υπουργό.

Ο κ. Σπίρτζης παραδέχτηκε, ότι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα είναι χαμηλή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς μόλις το 68% των νοικοκυριών στην Ελλάδα διέθετε το 2015 ευρυζωνική και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ ο μέσος όρος της Ε.Ε. φτάνει το 83%.

Σε σχέση με την ΕΕΤΤ, ο κ. υπουργός ανέφερε, ότι έχει χάσει τα εχέγγυα της ανεξαρτησίας της και περιμένει τα αποτελέσματα εισαγγελικού πορίσματος, για να λάβει τις αποφάσεις του.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας