17 Μαΐου, 2016

Ο Yπουργός Μεταφορών παραδέχτηκε ότι η ΕΕΤΤ βρίσκεται σε χειμερία νάρκη

Οι Έλληνες χρειάζονται γρήγορο και αξιόπιστο διαδίκτυο, απαιτούν ευρυζωνικότητα και αναβάθμιση της ψηφιακής οικονομίας, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, ανέφερε σε σημερινή επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, και ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη, απαντήσεις για τη χειμερία νάρκη, στην οποία βρίσκεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από το Φεβρουάριο του 2015, δεδομένου ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν διαθέτει πρόεδρο και για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις τους από τον κ. Υπουργό.

Ο κ. Σπίρτζης παραδέχτηκε, ότι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα είναι χαμηλή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς μόλις το 68% των νοικοκυριών στην Ελλάδα διέθετε το 2015 ευρυζωνική και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ ο μέσος όρος της Ε.Ε. φτάνει το 83%.

Σε σχέση με την ΕΕΤΤ, ο κ. υπουργός ανέφερε, ότι έχει χάσει τα εχέγγυα της ανεξαρτησίας της και περιμένει τα αποτελέσματα εισαγγελικού πορίσματος, για να λάβει τις αποφάσεις του.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας