16 Ιουλίου, 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο τέρμα μιας στρατηγικά αδιέξοδης πορείας

Η ομιλία του Χάρη Θεοχάρη στα πλαίσια της συζήτησης για το Σ/Ν ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον ESM

Η ομιλία του Χάρη Θεοχάρη στα πλαίσια της συζήτησης για το Σ/Ν ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον ESM

[youtube id="K80S7WfsvB4"]

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο τέρμα μιας στρατηγικά αδιέξοδης πορείας είναι ένας νεοσσός που μας υποσχέθηκε ότι μπορεί να πετάξει. Ανεβείτε στην πλάτη μου Έλληνες και θα σας πάω μακριά. Είχε 20 τ.μ. χώρο 10 μέτρα πάνω από το έδαφος. Πήγαινε από εδώ, πήγαινε από εκεί, κοίταζε τον γκρεμό αλλά δεν αποφάσιζε να πηδήξει. Και τι κάνει ανεβαίνει άλλο ένα βραχάκι. Τώρα έχει 10 τ.μ χώρο και είναι πιο ψηλά, αλλά και πάλι δεν αποφασίζει να πηδήξει. Με το δημοψήφισμα με τη σύνοδο κορυφής έφθασε στο τέλος, είναι στο πιο ψηλό σημείο, δεν μπορεί να κάνει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε μπρος, ούτε πίσω, ένα πράγμα μόνο του απομένει από εδώ, να πηδήξει. Εδώ μας έφθασαν τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα, αντιμετώπισε εχθρότητα, καχυποψία, αποστροφή των εταίρων, ετέθη σχεδόν αποσυνάγωγος. Έμεινε άυπνος ο Πρωθυπουργός μαζί με τον ΥΠΟΙΚ τον κ. Τσακαλώτο προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο για τη χώρα. Το πέτυχε; Δεδομένων των συνθηκών των τελευταίων 6 μηνών, δεδομένης της στρατηγικής του ήττας της προηγούμενης διαπραγματευτικής του τακτικής, δεδομένου του λάθους του δημοψηφίσματος, ναι πέτυχε το καλύτερο. Μας λέτε 5 μήνες τι να φταίνε μπροστά στα προηγούμενα 5 χρόνια; Το ίδιο όμως ισχύει και για τους Υπουργούς Οικονομικών. Τι να σώσουν οι 6 μέρες του κ. Τσακαλώτου, μπροστά στους 6 μήνες του κ. Βαρουφάκη.

Ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε με επιτυχία το πραξικόπημα εξωτερικού, και γύρισε εδώ και τι βρήκε, τους πραξικοπηματίες εσωτερικού. Η αριστερή πλατφόρμα έχει φαντασιώσεις για ντου στο Νομισματοκοπείο και συλλήψεις του Γ. Στουρνάρα. Όπως όλοι όμως οι πραξικοπηματίες έτσι και αυτοί είναι ανδρείκελα. Λένε όχι στον κ. Τσίπρα αλλά ναι στην Κυβέρνησή του. Αν τολμάνε να ρίξουν τον κ. Τσίπρα να δούμε τι πρόσωπο έχουν αυτοί στην κοινωνία και ποιον μπορούν να πείσουν χωρίς τον κ. Τσίπρα. Λένε όχι στις καταθέσεις των Ελλήνων – ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό – αλλά ναι στις ουρές, ναι στα εξευτελιστικά αιτήματα καρκινοπαθών για να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό για να κάνουν εγχείρηση. Αν τολμάνε να κάτσουν στα ΑΤΜ έξω, όχι στο ΑΤΜ της Βουλής. Λένε όχι στην στήριξη της χώρας, αλλά ναι στους ειδικούς συνεργάτες που χθες προσέλαβαν και στα αυτοκίνητα που δίνουν οι θεσούλες. Αν τολμάνε να παραιτηθούν μαζί με το όχι τους όπως έπραξε η κυρία Βαλαβάνη. Λένε όχι στον άνεργο που ψάχνει δουλειά, λένε όχι στον συνταξιούχο που ψάχνει φάρμακα και δεν βρίσκει. Λένε όχι στον μικρο-επιχειρηματία που δεν βγαίνει και κλείνει την επιχείρησή του. Λένε όχι στο παιδί που ονειρεύεται να προκόψει στον τόπο του. Λένε όχι στην ανόρθωση της χώρας. Λένε ναι στις παιδικές ψευδαισθήσεις τους, λένε ναι στον αυταρχισμό τους, λένε ναι στα προνόμιά τους.

Έχουν χρέος στη χώρα και στην ιστορία και αρνούνται να το πληρώσουν. Είναι και αυτό μήπως επαχθές και επονείδιστο; Επιτέλους αφού θα πουν το όχι στη χώρα πρέπει να δουν και το όχι του λαού και να πάνε εκεί που αξίζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

16 Ιουλίου 2015

διαβάστε επίσης