14 Ιανουαρίου, 2015

Ο δράκος του παραμυθιού

του Ζήση Δουγαλή Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα ψηλό οροπέδιο, ήταν μία όμορφη πόλη, η οποία όμως ζούσε σε μεγάλη δυστυχία. Ένας τεράστιος δράκος, που ανάπνεε φωτιές και τρεφόταν από την απελπισία των ανθρώπων, την είχε καταλάβει ένα βράδυ που όλοι κοιμόταν και είχε αλυσοδέσει όλους τους κατοίκους της, κρατώντας τους αιχμάλωτους.

Γράφει ο Ζήσης Δουγαλής

Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα ψηλό οροπέδιο, ήταν μία όμορφη πόλη, η οποία όμως ζούσε σε μεγάλη δυστυχία. Ένας τεράστιος δράκος, που ανάπνεε φωτιές και τρεφόταν από την απελπισία των ανθρώπων, την είχε καταλάβει ένα βράδυ που όλοι κοιμόταν και είχε αλυσοδέσει όλους τους κατοίκους της, κρατώντας τους αιχμάλωτους. Από τα πέρατα της γης ερχόταν οι γενναιότεροι ιππότες για να «σκίσουν» το δράκο και να ελευθερώσουν τους πολίτες της δύσμοιρης πόλης. Κανένας όμως δεν μπορούσε να νικήσει το δράκο. Και ο δράκος όλο και θέριευε. Και θέριευε.

Μέχρι που μια μέρα εμφανίστηκε ένας νέος ιππότης. Δεν προσπάθησε να τα βάλει με τον ανίκητο δράκο. Αλλά πήγε και έσπασε τις αλυσίδες που κρατούσαν δεμένους τους πολίτες. Και μετά όλοι μαζί κατάφεραν να νικήσουν τον κακό δράκο και να ξαναφέρουν το γέλιο στην όμορφη πόλη. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.»

Τι δουλειά έχει ένα παραμύθι σε μια προεκλογική ανάρτηση, θα μου πείτε; Απλά δεν μπορούσα να σκεφθώ πώς να περιγράψω πιο παραστατικά το γιατί μαζί με άλλα στελέχη της ΔΡΑΣΗΣ πολιτεύομαι με το Ποτάμι. Γιατί όλα τα άλλα κόμματα ξεκινούν για τη μάχη με τον κακό δράκο της κρίσης, της ύφεσης και της λιτότητας, και προσπαθούν το καθένα να σας πείσει ότι αυτό θα δώσει τη φονική μαχαιριά. Εις μάτην, ο δράκος δεν πεθαίνει, κανένα κόμμα δεν μπορεί να τον σκοτώσει. Αυτό που μπορεί να κάνει ένα κόμμα είναι να σπάσει τις «αλυσίδες», δηλαδή το ανεκδιήγητο, δυσλειτουργικό, πελατειακό κράτος, και να αφήσει τους πολίτες να νικήσουν μόνοι τους το δράκο. Αυτή τη συναντίληψη βρήκαμε με τη Δράση στο Ποτάμι, αυτός θα είναι ο στόχος μας, για αυτό συμπορευόμαστε και για αυτό ζητώ την ψήφο σας στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

*Ο Ζήσης Δουγαλής είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης

14 Ιανουαρίου 2015