7 Μαΐου, 2015

Ναι στις καθαρίστριες, όχι στον Κατρούγκαλο

Το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση του κ. Κατρούγκαλου, που ψηφίστηκε σήμερα στην ολομέλεια, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των κυβερνητικών ενεργειών που έρχονται από το καταδικασμένο παρελθόν του κομματισμού και των χειρότερων πελατειακών πρακτικών. Ψήφισε «ΝΑΙ» για να επανέλθουν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες κι όλοι όσοι άδικα απολύθηκαν. Ψήφισε όμως «ΟΧΙ» στον Κατρούγκαλο.

Το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση του κ. Κατρούγκαλου, που ψηφίστηκε σήμερα στην ολομέλεια, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των κυβερνητικών ενεργειών που έρχονται από το καταδικασμένο παρελθόν του κομματισμού και των χειρότερων πελατειακών πρακτικών. Το Ποτάμι ψήφισε «ΝΑΙ» σε όλα τα άρθρα που αφορούν την άρση των αδικιών που οι προηγούμενες κυβερνήσεις νομοθέτησαν. Ψήφισε «ΝΑΙ» για να επανέλθουν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες κι όλοι όσοι άδικα απολύθηκαν. Ψήφισε όμως «ΟΧΙ» στον Κατρούγκαλο, γιατί:

  • το νομοσχέδιο δεν προωθεί τις μεταρρυθμίσεις αλλά συνεχίζει στη λογική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με στόχο την διατήρηση του κομματικού κράτους, με άλλο χρώμα αυτή τη φορά. Επίσης ακολουθεί την γνωστή πρακτική των αποσπασματικών παρεμβάσεων και προσωρινών διευθετήσεων
  • διαφωνεί ριζικά με τις απαράδεκτες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Το Ποτάμι, πιστό στη δέσμευσή του για δημιουργική αντιπολίτευση, όχι μόνο στήριξε όσες διατάξεις επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν αδικίες κατά ομάδων εργαζομένων, αλλά υπέβαλλε προτάσεις που βελτιώνουν ουσιωδώς το περιεχόμενο της ρύθμισης. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την πλευρά του επέλεξε να κάνει δεκτές μαζικά και άκριτα, μια σωρεία άσχετων και φωτογραφικών τροπολογιών, ώστε τελικά να φέρει στην Ολομέλεια ένα εντελώς διαφορετικό νομοσχέδιο από αυτό που συζητήθηκε στην Επιτροπή, πολύ χειρότερο από το ήδη κακό πρώτο κείμενο.

Ο κ. Κατρούγκαλος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας προκειμένου απλώς να εξυπηρετήσει το πελατειακό του σύστημα. Το Ποτάμι θα συνεχίσει να αντιπολιτεύεται με γνώμονα το σεβασμό στους θεσμούς και την ουσία των πολιτικών που εφαρμόζονται.

7 Μαΐου 2015