4 Οκτωβρίου, 2018

Nα προλάβουμε να διορίσουμε και τα υπόλοιπα ανιψάκια: Τον Χιούι, τον Λιούι και τον Ντιούι

Ομιλία Γρ. Ψαριανού στην Ολομέλεια της Βουλής

Καυστικός στους χαρακτηρισμούς του ήταν ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, Γρηγόρης Ψαριανός, όταν πήρε το λόγο ως Ειδικός Αγορητής από το Ποτάμι στην σημερινή Ολομέλεια της Βουλής, που είχε ως θέμα την συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που αποτελείτο από τρία μέρη: α) Κεντρικά αποθετήρια Τίτλων β) Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας ΕΕ 2016/2258 και άλλες διατάξεις και γ) λοιπές διατάξεις. Καυτηριάζοντας κυρίως την, για μια ακόμα φορά, προσπάθεια της κυβέρνησης να νομοθετήσει ρουσφετολογικές διατάξεις, εισάγοντάς τες μέσα σε άσχετα νομοσχέδια, ο Γρηγόρης Ψαριανός μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Από τον Αύγουστο γίνεται η συζήτηση για την περίφημη έξοδο από τα Μνημόνια και την επιστροφή στην… λαϊκή βούληση και στις… συνθήκες εθνικής κυριαρχίας, όπου κανείς δεν θα μας υποχρεώνει να επιβάλουμε άδικα μέτρα τα οποία εμείς δεν θέλουμε, για αυτό και επιβάλλουμε ακόμα αδικότερα! Βεβαίως και υπάρχει έξοδος από τα Μνημόνια, όμως από τα Μνημόνια βγαίνουν αυτοί, δεν βγαίνουμε εμείς. Αυτοί σταματάνε να μας τα σκάνε, ενώ εμείς πρέπει να υλοποιήσουμε κατά γράμμα όλα όσα έχουμε ψηφίσει.

Παρ’ όλα αυτά, διατεινόμαστε ότι τώρα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, καθώς βγήκαμε από τα Μνημόνια, έχουμε πλέον λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία και δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει η …ευρωπαϊκή νομενκλατούρα!

Άρα, ερωτώ: τι τις θέλουμε τις ενσωματώσεις ευρωπαϊκών οδηγιών; Εφόσον μπορούμε να κάνουμε πια ό,τι θέλουμε! Έτσι, θα διορίσουμε και τα υπόλοιπα ανιψάκια μας, τον Χιούι τον Λιούι και τον Ντιούι! Θα διορίσουμε ξαδέρφες, κουμπάρους κι ό,τι προλάβουμε μέχρι να ‘ρθουν εκλογές, να πάρουμε ένα ποσοστάκι και να ρεφάρουμε!

Το Νομοσχέδιο που έρχεται σήμερα προς ψήφιση αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο και το δεύτερο αφορούν ενσωματώσεις ευρωπαϊκών οδηγιών, δηλαδή πράγματα που έπρεπε να είχαμε ήδη κάνει από μόνοι μας. Εμείς οι… ευρωλιγούρηδες, θα τα ψηφίσουμε τα δύο πρώτα μέρη.

Στο τρίτο όμως μέρος, κάνουμε πάλι διάφορες τακτοποιήσεις …εθνικής ανεξαρτησίας. Δίνουμε λεφτουδάκια κι επιδόματα, εν όψει εκλογών. Πτητικά επιδόματα σε πιλότους που δεν πετάνε! Δεν παίρνουν επιδόματα άνθρωποι που κινδυνεύουν καθημερινά, που δεν κάθονται σ’ ένα γραφείο να ξύνονται αλλά κάνουν πολύ σκληρές κι επικίνδυνες για τη ζωή τους εργασίες και δίνονται επιδόματα σε διάφορες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που θεωρούνται πιο “ίσες” από τους υπόλοιπους. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους ίσους. Να δώσεις λοιπόν πτητικό επίδομα, αλλά να το δώσεις σ’ αυτούς που πραγματικά πραγματοποιούν πτήσεις, όχι σε όσους κάθονται σ’ ένα γραφείο και δεν πετάνε. Αλλιώς, να δώσουμε σε όλο τον κόσμο είτε πετάει είτε όχι. Να δώσουμε και στον… γάιδαρο. Πετάει ο γάιδαρος; Δεν πετάει, αλλά ας πάρει ένα πτητικό επίδομα, δεν χάθηκε και ο κόσμος!».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: