26 Οκτωβρίου, 2015

Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των κ.κ. Καμμένου – Γιαννακόπουλου

Να πέσει φως στην υπόθεση των συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Καμμένου, και του επιχειρηματία, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ζητάει το Ποτάμι με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι δύο βουλευτές ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα οι προεκλογικές και μετεκλογικές συνομιλίες των δύο ανδρών, από το περιεχόμενο των οποίων φαίνεται να «χάλασε» μια συμφωνία τόσο για τη σύνθεση της κυβέρνησης, όσο και για την παροχή τηλεοπτικής άδειας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό: Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των κ.κ. Καμμένου – Γιαννακόπουλου»

Η κοινωνία βοά από τους διαλόγους και το ύφος του περιεχομένου των sms μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ, κ. Παναγιώτη Καμμένου, και του επιχειρηματία, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο κ. Καμμένος το Σάββατο, 24.10.2015, φαίνεται να «χάλασε» μια συμφωνία τόσο για τη σύνθεση της κυβέρνησης, όσο και για την παροχή τηλεοπτικής άδειας.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Τι είδους συνεργασία είχαν προεκλογικώς, αλλά και μετεκλογικώς οι κ.κ. Καμμένος και Γιαννακόπουλος;

2. Τι υποσχέσεις δόθηκαν, τι δεν τηρήθηκε και από πότε ανταλλάσσουν sms με θέμα την σύνθεση της κυβέρνησης Υπουργοί και επιχειρηματίες;

3. Είναι σε θέση ο Υπουργός κ. Καμμένος να δώσει στη δημοσιότητα τις συνομιλίες με τον κ. Γιαννακόπουλο;

4. Γιατί ο κ. Υπουργός, από τη στιγμή που δηλώνει ότι απειλείται, δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη, ώστε να πέσει φως στην υπόθεση;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Γιώργος Αμυράς - Β’ Αθήνας
Γιώργος Μαυρωτάς - Αττικής