15 Ιανουαρίου, 2015

Να δυναμώσουμε το μεγάλο κίνημα

του Γιώργου Κακάτσου Το Ποτάμι, ένα κίνημα χωρίς προστάτες, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς αλλά με επεξεργασμένες θέσεις και ανθρώπους με επιστημονική γνώση, ικανότητες και πολύ καλή ακοή, είναι εδώ.

Γράφει ο Γιώργος Κακάτσος

Γιατί ποτάμι; Γιατί έχουμε:

• Παιδεία, που ταλαιπωρεί τοn μαθητή, τοn γονιό, τον έντιμο και ευσυνείδητο καθηγητή.

• Υγεία, που εξουθενώνει τον πολίτη και ισοπεδώνει τοn γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

• Δημόσια Διοίκηση, που καταρρακώνει τον πολίτη, διώχνει τον επενδυτή, απαξιώνει τον υπάλληλο.

Ποιους λοιπόν υπηρετούν μέχρι και σήμερα η Παιδεία, η Υγεία, η Δημόσια Διοίκηση; Μα ποιόν άλλο; Τον Πελάτη! Τον πελάτη του κόμματος, τον πελάτη του βουλευτή, τον πελάτη του πολιτευτή, τον πελάτη του διεφθαρμένου καθηγητή, του γιατρού «φακελάκι», του δημόσιου υπάλληλου «γρηγορόσημο».

Το θέμα τώρα δεν είναι αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό τη κότα. Το θέμα είναι να αφήσουμε πίσω και την κότα και τα αυγά της.

Όλοι εμείς οι ταλαιπωρημένοι καθηγητές, μαθητές, φοιτητές, γιατροί, νοσηλευτές, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργάτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, επενδυτές, επαγγελματίες, έμποροι, εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να δυναμώσουμε το μεγάλο κίνημα, το κίνημα που θα τα αλλάξει όλα χωρίς να γκρεμίσει τη χώρα.

Γιατί επιτέλους οφείλουμε να χτίσουμε μια άλλη Ελλάδα για τα παιδιά μας, με ανθρώπους που θα τους χαρακτηρίζει η ικανότητα, η γνώση και η θέληση τους και όχι το χρώμα της κομματικής τους ταυτότητας, της θρησκείας ή του δέρματος τους.

Είναι στα χέρια μας! Μπορούμε!

Το Ποτάμι, λίγοι φίλοι το Φλεβάρη του 2014, ένα κίνημα με παρουσία σε όλη την Ελλάδα σήμερα, χωρίς προστάτες, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς αλλά με επεξεργασμένες θέσεις και ανθρώπους με επιστημονική γνώση, ικανότητες και πολύ καλή ακοή, είναι εδώ.

Όπως ο καταλύτης είναι απαραίτητος στη δημιουργία ενώσεων χρήσιμων και απαραίτητων για τη ζωή, έτσι και το Ποτάμι είναι ο καταλύτης για τη Σύνθεση προτάσεων με λογική, έμπνευση και γνώση για Δικαιοσύνη, Εργασία και Παιδεία που θα υπηρετούν τον ΠΟΛΙΤΗ.

Γιατί είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι πελάτες.

Γι' αυτό ΠΟΤΑΜΙ.

* O Γιώργος Κακάτσος είναι υποψήφιος στην Εύβοια

15 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά