16 Μαΐου, 2017

«Mια παρολίγον ωρολογιακή βόμβα στα Πανεπιστήμια»

Ομιλία στις επιτροπές για το νέο-συμπληρωματικό μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη σημερινή του ομιλία στις επιτροπές για το νέο-συμπληρωματικό μνημόνιο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς επεσήμανε και δύο άδικες ρυθμίσεις στα θέματα των ειδικών μισθολογίων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς:

Τα άρθρα με τα ειδικά μισθολόγια, όπως είδαμε από τους φορείς, έχουν αδικίες. Επιτρέψτε μου να επισημάνω μια ωρολογιακή βόμβα που υπάρχει σε αυτά. Έχει να κάνει με το άρθρο 131 που αφορά τα μέλη ΔΕΠ το οποίο συγκεκριμένα στην παράγραφο 2 αναφέρει ότι: «Πέραν των παροχών και αποζημιώσεων του άρθρου αυτού δεν δικαιολογείται, από την έναρξη της ισχύος του παρόντος και εφεξής, η χορήγηση άλλων μισθολογικών παροχών, με οποιαδήποτε ονομασία και από οποιαδήποτε πηγή».

Πρέπει να τονίσω όπως είπε, ότι αυτές οι 4 γραμμές τινάζουν στον αέρα τα ελληνικά πανεπιστήμια και την ανώτατη εκπαίδευση. Οι καθηγητές αμείβονται και από ερευνητικά προγράμματα που συμμετέχουν, και πρόκειται για ευρωπαϊκά χρήματα που παίρνουν μέσα από ανταγωνιστικές διαδικασίες.

Επίσης ο κ. Μαυρωτάς εστίασε και στο κλινικό επίδομα για το οποίο η Κυβέρνηση «ξέχασε» τους βιολόγους, χημικούς και βιοχημικούς και ζήτησε όπως και στην περίπτωση των μελών ΔΕΠ να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στις διατάξεις.

Μετά από την παρέμβαση του βουλευτή του Ποταμιού, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου έλαβε τον λόγο αναγνωρίζοντας την ορθότητα των επισημάνσεων του κ. Μαυρωτά και ανακοίνωσε ότι θα προβεί στις σχετικές νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Δείτε το βίντεο εδώ: