7 Δεκεμβρίου, 2016

«Μακροπρόθεσμα, θα είμαστε όλοι νεκροί…»

Ομιλία του βουλευτή Β' Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργου Αμυρά, σχετικά με τον Προϋπολογισμό

«Ξεχάσατε τις ιδέες σας, υιοθετείτε τις κρατικοδίαιτες πρακτικές που προκάλεσαν την κρίση, σαμποτάρετε τις ιδιωτικοποιήσεις, επιδεινώνετε το πρόβλημα με τη διαπραγμάτευση» τόνισε ο Γενικός Εισηγητής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2017 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Αμυράς υποστήριξε ότι «ο κ. Τσακαλώτος και συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να διδαχθούν από τα λάθη του παρελθόντος, τα υιοθέτησαν όλα. Αντί να τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις που είχαν μείνει στη μέση, τις εγκατέλειψαν. Αντί να προτάξουν το πώς θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, προστάτευσαν το κομματικό κράτος. Αντί να ενισχύσουν τους οικονομικά ασθενέστερους, τους μείωσαν το διαθέσιμο εισόδημα».

Ο κ. Αμυράς ανέγνωσε χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολής που ο κ.Τσακαλώτος το 2010 είχε υπογράψει ως «Κέινς» και δημοσιεύσει στην Ελευθεροτυπία απευθυνόμενος στον τότε Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με την οποία αποδομούσε την πολιτική Μνημονίων και ισχυριζόταν ότι αυτή η συνταγή δεν μπορεί να αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους κι αν δεν αλλάξει η ατζέντα τα προβλήματα θα επιδεινώνονται.

«Έξι χρόνια μετά, ο κ. Τσακαλώτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά της ύφεσης φουντώνοντας τους φόρους!» ανέφερε ο κ. Αμυράς και επισήμανε ότι «αν ζούσε ο Κέινς θα επέπληττε τον αντιγραφέα μαθητή Τσακαλώτο που αν και καθηγητής ξέχασε γρήγορα όσα δίδασκε».

Όσο δε, για την ελάφρυνση του χρέους που τοποθετείται χρονικά το 2060, ο κ. Αμυράς απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο είπε ότι «επιβεβαιώσατε τον Κέινς που έλεγε ότι μακροπρόθεσμα, θα είμαστε όλοι νεκροί! Επομένως, οι αποφάσεις του Eurogroup δεν είναι για πανηγυρισμούς καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμεύει τη χώρα όχι απλώς για ένα 4ο μνημόνιο πέραν του 2018, αλλά για ένα μνημόνιο διαρκείας».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: