23 Νοεμβρίου, 2016

«Μα πόσα κιλά πολιτικοί απατεώνες είστε;»

Όταν το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά, σε μία προσπάθεια να διασώσει το χρεοκοπημένο Μέγαρο Μουσικής, κατέθετε τροπολογία, απαλλάσσοντάς το για ένα χρονικό διάστημα από την υποχρέωση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και οι σημερινοί Υπουργοί, Τσακαλώτος, Γεροβασίλη, Κουρουπλής και Φωτίου, κατέθεταν κοινοβουλευτική ερώτηση, σύμφωνα με την οποία «η τροπολογία αυτή αποτελεί λαμπρή ομολογία πολιτικής αποτυχίας και ενοχής. […] Σε τέτοιο αδιέξοδο έχουν φέρει τα πράγματα; Τόσο πολύ έχουν αποτύχει;».

Και πριν το μελάνι της ερώτησης στεγνώσει, ο κ. Τσίπρας, τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναρωτιόταν: «Τι προέχει; Να προασπίσουμε τον αδύναμο ή τα συμφέροντα των λίγων κι εκλεκτών της οικονομικής ολιγαρχίας αυτού του τόπου;».

Την απάντηση στον κ. Τσίπρα έδωσε σήμερα με πανηγυρικό τρόπο η ίδια η Κυβέρνησή του με την τροπολογία 753/121, με την οποία επαναλαμβάνει την ίδια ρύθμιση Σαμαρά για το Μέγαρο Μουσικής.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, καυτηρίασε την οροσειρά ψεμάτων, με τα οποία ο Σύριζα έχει φλομώσει και δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι, την ώρα που οι δαπάνες του Υπουργείου Υγείας για το 2017 μειώνονται κατά 3.5% σε σχέση με πέρυσι, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τρέμει μην αφήσει ορφανό το Μέγαρο Μουσικής.

«Μα τελικά, πόσο πολιτικοί απατεώνες είστε; Πόσα κιλά πολιτικοί ψεύτες είστε;», αναρωτήθηκε ο κ. Αμυράς και παραδόξως από τα έδρανα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ακούστηκε «κιχ».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: