9 Απριλίου, 2016

«Κώδικας δεοντολογίας βουλευτών: Υπάρχουν υλικά και άυλα δώρα»

Τοποθέτηση Γ. Μαυρωτά στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με αντικείμενο συζήτησης τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς, τοποθετήθηκε σήμερα κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με αντικείμενο συζήτησης τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ξεκινώντας την παρέμβασή του σημείωσε ότι είναι καλοδεχούμενος ένας Κώδικας Δεοντολογίας, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε μια αυτοδέσμευση και αυτορρύθμιση των Βουλευτών. Ο κ. Μαυρωτάς στάθηκε ιδιαίτερα στην προβληματική και στον συλλογισμό περί δώρων καθώς όπως είπε η συγκεκριμένη διατύπωση φαίνεται να επικεντρώνεται κυρίως στα υλικά δώρα. Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν και τα άυλα δώρα, όπως για παράδειγμα το να προσφερθεί ένα ταξίδι ή να προσφερθεί ένα πακέτο διακοπών ή μια φιλοξενία, μια κρουαζιέρα κ.ο.κ. Για το λόγο αυτό ο βουλευτής του Ποταμιού διέκρινε την ανάγκη ρητής συμπερίληψης όσο το δυνατόν περισσότερων περιπτώσεων ώστε να μη δημιουργούνται μελλοντικά αμφισημίες.

Μάλιστα επ’ αυτού και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πρόταση του κ. Μαυρωτά «χτύπησε φλέβα» και επειδή είναι πολύ κρίσιμο το ζήτημα των δώρων και των παροχών πρέπει να υπάρξουν διευκρινιστικές αλλαγές.

διαβάστε επίσης