5 Απριλίου, 2017

«Kαι καμπάνες…και σχοινιά!»

Εισήγηση του Γιώργου Αμυρά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

«Αναρρίχηση και μοναστήρια μπορούν να συνυπάρχουν στα Μετέωρα με τρόπο τέτοιο, ώστε ούτε η μοναστική ζωή να διαταράσσεται, αλλά ούτε και να καταδικάζεται σε ανυπαρξία ο εναλλακτικός τουρισμός στην περιοχή του Νομού Τρικάλων». Αυτό υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά την διάρκεια της χθεσινής του παρέμβασης στη Βουλή με θέμα το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Αμυράς κάλεσε την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, να υποστηρίξει την διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης με τίτλο «Συνάντηση για Highline (Σχοινοβασία) στη βραχώδη περιοχή Μετεώρων» που προγραμματίζεται για την περίοδο από 17 έως 23 Απριλίου 2017.

Οι τουρίστες – αναρριχητές καταφθάνουν στα Μετέωρα από κάθε γωνιά του πλανήτη, διανυκτερεύουν τουλάχιστον μία εβδομάδα στα τοπικά καταλύματα, τρώνε στα εστιατόρια της περιοχής, ψωνίζουν από τα τοπικά καταστήματα ενώ το σπορ που ασκούν δεν παράγει θόρυβο ή καυσαέρια, δεν έχουν μηχανικά μέσα ούτε αφήνουν ίχνη στο περιβάλλον.

Ο κ. Αμυράς επεσήμανε ότι το τοπίο της αναρρίχησης στα Μετέωρα είναι αρρύθμιστο εδώ και 22 χρόνια με τελευταία απόπειρα τον νόμο 2351/1995 ο οποίος είναι ανασταλτικός για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Σχετικά