19 Ιουλίου, 2016

Καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καπνικών

Την καθυστέρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καπνικών ειδών επισήμανε ο βουλευτής Β΄ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη να απαντήσει για το πόσα έσοδα έχουν συλλέξει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί από τον Ιανουάριο του 2015, ρωτώντας και αν αυτά θα αποδοθούν σε αυξήσεις συντάξεων, όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Αμυράς επισήμανε, ότι το υπό εξέταση νομοσχέδιο κρύβει από την μια πλευρά «χάρες» της κυβέρνησης και χαρές για τους φοροφυγάδες και από την άλλη «λυπητερές», καθώς όχι μόνο δεν κατήργησε ποτέ τον ΕΝΦΙΑ, αλλά καταργεί τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία ανάλογα με τα εισοδήματα, που έχουν από τόκους.

Είναι απορίας άξιο, γιατί η Κυβέρνηση με συνεχείς παρατάσεις δίνει για άλλη μια φορά συγχωροχάρτι στους παραβάτες, αλλά και κίνητρο για παρανομίες, χαρίζοντας πρόστιμα για πλαστά και εικονικά τιμολόγια ενώ ταυτόχρονα συνεχώς αυξάνει τη φορολογία των συνεπών πολιτών και επιχειρήσεων.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας