6 Ιουλίου, 2016

Κατεπειγόντως τροποποιούν ό,τι κατεπειγόντως νομοθετούν!

«Η συγκυβέρνηση επιδεικνύει σοβαρή αδυναμία στη σωστή νομοθέτηση και στο σεβασμό απέναντι στο Κοινοβούλιο και τους πολίτες. Χθες βράδυ ο κ. Φίλης κατέθεσε υπουργική τροπολογία, με την οποία διόρθωνε μία βουλευτική τροπολογία, που είχε περάσει η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα. Στο Ποτάμι υπολογίσαμε, ότι το 80% των τροπολογιών που καταθέτει η κυβέρνηση τροποποιούν νόμους, που έχει φέρει η ίδια προς ψήφιση!», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχολιάζοντας την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις υποτροφίες, ο κ. Αμυράς ζήτησε να μάθει, για ποιο λόγο μειώνεται η βαθμολογία με την οποία ένας φοιτητής θεωρείται άριστος και μπορεί να διεκδικήσει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και αν θα αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις υποτροφίες ή απλά θα μοιραστεί το ίδιο ποσό σε περισσότερους φοιτητές.

Τέλος, ο κ. Αμυράς, απευθυνόμενος στον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, ζήτησε να μάθει τον οδικό χάρτη των αλλαγών στα εργασιακά θέματα, καθώς τα δημοσιεύματα τοποθετούν την συγκεκριμένη νομοθέτηση αρχές ή τέλη Αυγούστου.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας