7 Απριλίου, 2017

Κατάργηση του ΑΣΕΠ από την πίσω πόρτα!

Εισήγηση για την τροπολογία πρόσληψης αγνώστου αριθμού υπαλλήλων στον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ)

Από την πίσω πόρτα η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει το ΑΣΕΠ με μια ύπουλη και πονηρή τροπολογία που προβλέπει την πρόσληψη αγνώστου αριθμού υπαλλήλων στον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) και την οποία κατέθεσαν 62 «ανυποψίαστοι» βουλευτές της σε άσχετο νομοσχέδιο, αυτό για τα δάση.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατήγγειλε την τροπολογία ως πελατειακή, αφού ουσιαστικά ανοίγει το πορτάκι για την κατάργηση του ΑΣΕΠ σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων του Δημόσιου Τομέα, όπως σε Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η τροπολογία στην πραγματικότητα δίνει την αρμοδιότητα στον εκάστοτε διοικητή να προσλαμβάνει όταν θέλει, όσους θέλει και όποιους θέλει.

Ο κ. Αμυράς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ζήτησε από τους 62 βουλευτές που την κατέθεσαν να την αποσύρουν, ενώ, σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, κάλεσε τον Yπουργό να μην την κάνει δεκτή.