29 Απριλίου, 2015

Εισήγηση του Αλέξανδρου Χατζηδημητρίου επί της ΠΝΠ για την ΕΒΖ

Τη θέση του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της Κυβέρνησης σε σχέση με τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές παρουσίασε ο εισηγητής του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ», βουλευτής Σερρών κ. Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου στην κοινή συνεδρίαση των διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.

Τη θέση του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της Κυβέρνησης σε σχέση με τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές παρουσίασε ο εισηγητής του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ», βουλευτής Σερρών κ. Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου στην κοινή συνεδρίαση των διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου. Ο κ. Χατζηδημητρίου αναφερόμενος στην ΕΒΖ υπογράμμισε ότι η περίπτωσή της αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην παραγωγική διάλυση της χώρας. Η άλλοτε «κραταιά» μεγαλύτερη αγροτική βιομηχανία της χώρας, αντί να έχει αναδειχθεί ως το φωτεινό παράδειγμα για την ανάπτυξη και των άλλων κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής οδηγήθηκε σε πλήρη διάλυση εξαιτίας της ανεπάρκειας και του παραγοντισμού των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο κ. Χατζηδημητρίου έκανε εκτεταμένη αναφορά στο στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ζάχαρη για τη χώρα μας εξαιτίας: (α) της μοναδικής διατροφικής της αξίας, (β) της τεράστιας σημασίας και οικονομικής αξίας των υποπροϊόντων της, όπως η μελάσα και η ζαχαρόπιτα η οποία είναι αναντικατάστατη ζωοτροφή για την ελληνική κτηνοτροφία, (γ) των συνδεδεμένων ενισχύσεων και της ποσόστωσης που αποτελεί εθνικό πλούτο, (δ) των στρατηγικών σημείων στη Β. Ελλάδα όπου βρίσκονται τα εργοστάσια της ΕΒΖ και (ε) της δυνατότητας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από τα ζαχαρουργεία της ΕΒΖ. Ο κ. Χατζηδημητρίου τόνισε ότι η συγκεκριμένη ΠΝΠ, φανερώνει για άλλη μια φορά προχειρότητα και αποτελεί «γονατογράφημα» που δεν απαντάει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΒΖ, καθώς δε συνοδεύεται από ένα σχέδιο αποσύνδεσης από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του κομματικού κράτους και σύνδεσης με την υγιή επιχειρηματικότητα, δηλαδή με τους ίδιους τους τευτλοπαραγωγούς.

Ως προς το άρθρο της ΠΝΠ σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο κ. Χατζηδημητρίου τόνισε ότι με την ενέργεια της αυτή η Κυβέρνηση φέρνει μια τροποποίηση, προτού καν «στεγνώσει» το μελάνι του υφιστάμενου νόμου, η οποία δεν συνοδεύεται από κανένα όριο σε σχέση με το ύψος της απόκρυψης εισοδήματος. Έτσι αντί, στο πλαίσιο «επανεκκίνησης της οικονομίας» να ενισχύονται οι μικρομεσαίοι βιοπαλαιστές και οι επιχειρήσεις που έπεσαν θύματα των καιρών, δίνεται γη και ύδωρ σε όσους επί χρόνια εξαπάτησαν με δόλο το δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό «πέφτει στα μαλακά» σωρεία περιπτώσεων μεγάλων φοροφυγάδων, ενώ οι συνεπείς φορολογούμενοι που συνεχίζουν να αποδίδουν κανονικά τους φόρους τους, αισθάνονται για άλλη μια φορά ως τα μεγάλα «κορόιδα».

Για τους παραπάνω λόγους, κατέληξε ο κ. Χατζηδημητρίου, το «ΠΟΤΑΜΙ» θα καταψηφίσει την ΠΝΠ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

[youtube id="odJO2INUZu4"]

*Ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου είναι βουλευτής Σερρών

29 Απριλίου 2015