10 Ιουλίου, 2015

Ήρθε η ώρα της ενηλικίωσης του πολιτικού συστήματος

«Έχω παίξει 511 φορές με την Εθνική Ελλάδος. Σήμερα σε αυτήν την αίθουσα σε αυτήν τη συνεδρίαση νιώθω ότι παίζω για πεντακοσιοστή δωδέκατη φορά. Και μάλιστα στον κρισιμότερο αγώνα της πατρίδας μου…», ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Στην πολύ κρίσιμη συνεδρίαση των 4 επιτροπών της Βουλής για την παροχή εξουσιοδότησης στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τους εταίρους και τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς προσέγγισε το ζήτημα με μια ενωτική προσέγγιση, επιλέγοντας αυτήν την κρίσιμη στιγμή να μην ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους λάθος χειρισμούς της και να επιρρίψει ευθύνες. Χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι είναι ώρα για ευθύνη και ομοψυχία και φέρνοντας παράδειγμα από την αθλητική του εμπειρία, σημείωσε πως με τους ίδιους παίκτες που ήταν αντίπαλοι στο πρωτάθλημα όταν έπαιζαν στην εθνική ομάδα γίνονταν συμπαίκτες. Συμπλήρωσε: «Ελπίζω η Βουλή σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να δει τον εαυτό της σαν μία ομάδα» και συνέχισε πως αυτή η συγκυρία για την αναμενόμενη συμφωνία είναι μία ευκαιρία να ενηλικιωθεί το πολιτικό σύστημα.
Ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, η χώρα πρέπει να ξεπεράσει τις παθογένειές της και πως το μεγάλο στοίχημα είναι οι μεταρρυθμίσεις, συνεχίζοντας ότι: «Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα και να μείνουμε στα παλιά» και ότι «Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα πριν τη χάσουμε».

Αναφερόμενος στο σύγχρονο πατριωτισμό ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι «Σύγχρονος πατριωτισμός είναι να κουβαλήσεις τη σημαία σου στα πέρατα του κόσμου μεταφέροντας τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες της χώρας σου». Επεσήμανε ότι σύγχρονος πατριωτισμός είναι να τα βάζεις με τους λαϊκιστές που λένε στον λαό αυτά που θέλει κι όχι αυτά που πρέπει να ακούσει. «Σύγχρονος πατριωτισμός είναι να υπερασπίζεσαι την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τα δικαιώματα παντού και να τα βάζεις με την πελατοκρατία και τον παρασιτισμό που μας έχει φέρει σε αυτό το χάλι».

Ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην ύστατη αυτή προσπάθεια και στην εξουσιοδότηση που ζητά ο Πρωθυπουργός για να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες και ότι η εντολή είναι σαφής και ακούγεται από παντού: «Να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και να μη γυρίσει χωρίς συμφωνία». Τόνισε τη σημασία τη συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία πρέπει πάση θυσία να μείνει. Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι το πεπρωμένο της χώρας είναι στον πυρήνα της Ευρώπης και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε, να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι: «Δεν έχουμε άλλον τρόπο. Δεν έχουμε άλλον δρόμο. Δεν έχουμε άλλον χρόνο». Τέλος επεσήμανε ότι «Έχω παίξει 511 φορές με την Εθνική Ελλάδος. Σήμερα σε αυτήν την αίθουσα σε αυτήν τη συνεδρίαση νιώθω ότι παίζω για πεντακοσιοστή δωδέκατη φορά. Και μάλιστα στον κρισιμότερο αγώνα της πατρίδας μου…».

[youtube id="3tQOsud-EIw"]

Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας

10 Ιουλίου 2015