13 Απριλίου, 2016

«Η μόνιμη προχειρότητα της κυβέρνησης»

«Η κυβέρνηση είναι μία ξεκούρδιστη μπάντα, που με τις παραφωνίες της έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε αδιέξοδο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής και επεσήμανε τη μεγάλη εντύπωση, που προκαλεί η γαλήνια υποδοχή εκ μέρους των κυβερνητικών βουλευτών του απαράδεκτου τρόπου νομοθέτησης.

Ο κ. Αμυράς έφερε ως τρανό παράδειγμα προχειρότητας στη νομοθέτηση, την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία θα απαλλάσσονται από τα πρόστιμα για παραβάσεις λαθρεμπορίας οι υποψήφιοι αγοραστές κρατικών εταιρειών, μία ντροπιαστική τροπολογία, η οποία απεσύρθη την τελευταία στιγμή.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παππά, χαρακτήρισε άνθρακα το θησαυρό των τηλεοπτικών αδειών και συχνοτήτων, δεδομένου ότι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπολογίσει συνολικά έσοδα 350-380 εκ ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες, τελικώς η προκήρυξη, που βγήκε χθες, όριζε τιμή εκκίνησης στα 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν.

Τέλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να πάψει να παίζει το σίκουελ της περσινής αποτυχημένης διαπραγμάτευσης αλά Βαρουφάκη και να αναλογιστεί τις ευθύνες της έναντι των πολιτών.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας