26 Αυγούστου, 2015

Η μόνη λύση, για να βγει η χώρα από την κρίση, είναι ευρείες συμμαχίες

«Έχουμε φτάσει από την εποχή που κάναμε εκλογές, για να βγάζουμε κυβερνήσεις, στην εποχή που βγάζουμε κυβερνήσεις, για να κάνουμε εκλογές. Και αυτό δεν είναι φυσιολογική διαδικασία. Οι εκλογές κάθε έξι μήνες είναι πρόβλημα» δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στις ειδήσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Στη συνέχεια ο βουλευτής παρατήρησε ότι «Οι εκλογές δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Δεν βοηθούν να ξεχάσουμε ούτε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ούτε ότι είμαστε εδώ μετά από ένα τραγικό επτάμηνο της αριστερής κυβέρνησης, η οποία παρουσιάζει μια απίστευτη ελαφρότητα». Παράλληλα στηλίτευσε και την πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη σταμάτησαν πέρυσι τον Αύγουστο – ένα χρόνο πριν- συσσωρεύοντας τα προβλήματα».

Ακολούθως τόνισε: «Εμείς στο Ποτάμι είχαμε εξαρχής δύο θέσεις για τις οποίες λοιδορηθήκαμε. Η πρώτη είναι ότι είμαστε υπέρ της Ευρώπης με κάθε όρο. Και σε αυτό δικαιωθήκαμε. Προειδοποιούσαμε από τον Απρίλιο ότι όσο δεν έρχεται η Συμφωνία θα χειροτερεύει το περιεχόμενο της. Η δεύτερη είναι ότι η μόνη λύση, για να βγει η χώρα από την κρίση, είναι ευρείες συμμαχίες, κυβερνήσεις μεγάλες. Το Ποτάμι είναι ο καταλύτης που θα πυροδοτήσει αυτές τις συγκλίσεις και τις συμμαχίες, οι οποίες πρέπει να υπερβαίνουν το παλαιοκομματικό κατεστημένο και τις πολιτικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις της μεταπολίτευσης».

Τέλος, ερωτηθείς για τις κινήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε «Αυτό που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες είναι απίθανο. Το να προσποιείται, δηλαδή, η Βουλή ότι συνεδριάζει σε Ολομέλεια με δύο ανθρώπους. Βέβαια, τα όσα έκανε και είπε στη διάρκεια του καλοκαιριού η Πρόεδρος της Βουλής ήταν με την κάλυψη του Πρωθυπουργού, την οποία και είχε μέχρι και την περασμένη εβδομάδα».

*Ο Κωνταντίντος Μπαργιώτας είναι βουλευτής Λάρισας.
26 Αυγούστου 2015, ΣΚΑΪ.