27 Μαΐου, 2015

Η εθνική μας οικονομία πετάει τόσο χαμηλά, που δεν την πιάνουν τα ραντάρ των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε, μετά από δικές μας προτάσεις να φέρει σημαντικές βελτιώσεις στο Σχέδιο Νόμου και τον επαινούμε για αυτό. Ωστόσο το ίδιο το σχέδιο νόμου δεν επιχειρεί να λύσει ριζικά το πρόβλημα έκδοσης διαταγής πληρωμής, για το οποίο έπρεπε να ισχύουν τρεις απλές προϋποθέσεις: α) να υπάρχει σύμβαση β) να υπάρχει τιμολόγιο και να αποδεικνύεται η καταβολή ΦΠΑ και γ) πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε, μετά από δικές μας προτάσεις να φέρει σημαντικές βελτιώσεις στο Σχέδιο Νόμου και τον επαινούμε για αυτό. Ωστόσο το ίδιο το σχέδιο νόμου δεν επιχειρεί να λύσει ριζικά το πρόβλημα έκδοσης διαταγής πληρωμής, για το οποίο έπρεπε να ισχύουν τρεις απλές προϋποθέσεις: α) να υπάρχει σύμβαση β) να υπάρχει τιμολόγιο και να αποδεικνύεται η καταβολή ΦΠΑ και γ) πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής.

Κάνοντας μια έρευνα ανάμεσα σε συναδέλφους Βουλευτές - δικηγόρους, έθεσα το ερώτημα, αν θα συμβούλευαν τους πελάτες τους να ακολουθήσουν τη διαδικασία, που προβλέπεται στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου. Η απάντηση ήταν όχι.
Το να συζητάμε τον τρόπο πληρωμής των προμηθευτών του Δημοσίου, είναι αναγκαίο, αλλά το κάνουμε για λάθος λόγους: θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει να εντάξουμε στην εικόνα τον Έλληνα πολίτη/ επιχειρηματία που κάθεται στη γωνιά του απλήρωτος και συνεπεία αυτού θα φύγει, θα φεσώσει ή θα κλείσει. Αυτές είναι οι τρεις επιλογές που το ελληνικό κράτος δίνει στους επιχειρηματίες του. Η εθνική μας οικονομία πετάει τόσο χαμηλά, που δεν την πιάνουν τα ραντάρ των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Η μόνιμη οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί στη χώρα από την Κυβέρνηση στη διεθνή βιβλιογραφία είναι ελληνική λέξη: hysteresis. Μεθαύριο, 29η Μαϊου: Η Οικονομία Εάλω, η Χώρα Εάλω, η Ζωή μας Εάλω.
Αντί για λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού έχουμε ναυάγια στο εσωτερικό και εξωτερικό με καραβοτσακισμένη Κυβέρνηση.

Στο εσωτερικό, ο Γενικός Εισαγγελέας Αντρέι Βισίνσκι... συγνώμη η Πρόεδρος της Βουλής ήθελα να πω, ζητάει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Πραγματικά, πολλές φορές δεν είναι ξεκάθαρο αν διαβάζουμε μυθιστόρημα του Γ. Μαρή ή παρακολουθούμε διακωμώδηση του Αστυνόμου Μπέκα από τον Χάρυ Κλυνν.
Στο εξωτερικό, έχουμε ανοιχτή υπονόμευση των διαπραγματεύσεων και του ίδιου του Πρωθυπουργού από τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος το πρωί λέει, ότι έχει ηχογραφήσει τη συνεδρίαση του Eurogroup και το βράδυ λέει, ότι ηχογραφεί τον εαυτό του, ή μόλις χτες το πρωί φορολογεί τα ΑΤΜ (γιατί όχι και τα γκισέ), ενώ το απόγευμα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου διαψεύδεται ο Υπουργός του.

Μόλις σήμερα, η ΕΚΤ δεν αύξησε τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες με αστεία δικαιολογία, ότι δεν υπήρξαν σημαντικές εκροές καταθέσεων. Μόνο χθες είχαμε 300 εκ. εκροές. Οι εκροές Βαρουφάκη με αυτές τις ανεκδιήγητες δηλώσεις μας στοίχισαν αυτό το ποσό.

Στον ΦΠΑ από τηλεοράσεως γίνονται δηλώσεις, που είναι αντίθετες με το ενωσιακό δίκαιο. Διαρρέετε το σχέδιο της συμφωνίας στον Τύπο και αυτό ημιτελές με δύο εναλλακτικές για κάθε θέμα και μετά αρνείστε να προχωρήσετε σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Kένεθ Ρόγκοφ, μας προτείνει ως λύση των έλεγχο κεφαλαίων για πέντε έως δέκα χρόνια. Η Κυβέρνηση αυτοεγκλωβίζεται σε αυτοδιαπραγματεύσεις με τα ποσοστά υπέρ της δραχμής να ανεβαίνουν στο εσωτερικό του Σύριζα, όσο ανεβαίνουν τα ποσοστά υπέρ της παραμονής στο Ευρώ στην κοινωνία. Υπάρχει η Τρόικα της δραχμής, μέρος αυτής βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο μέρος σε επιχειρηματικά συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας. Αυτήν πρέπει να πολεμήσει η Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει λιγότερη λιτότητα και να δώσει σε αντάλλαγμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις:
- Χειραφετημένη, επαγγελματική Δημόσια Διοίκηση
- Κοινωνικό δίχτυ για τον  αδύναμο  ώστε να σταθεί στα πόδια του και να ζει αξιοπρεπώς
- Κοινούς, δίκαιους κανόνες σε φορολογία και ασφαλιστικό
- Χτύπημα στην διαφθορά
- Απελευθέρωση προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικότητας

Με δυο λόγια, πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα που κοντεύουν να μας κλέψουν:
Για να γίνει η Ελλάδα τόπος που να θέλουμε να ζήσουμε -εμείς και τα παιδιά μας.
Εκεί δεν μπορείτε να μας οδηγήσετε, δεν μπορείτε ούτε καν να την φανταστείτε.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Θεοχάρη παρακάτω:

[youtube id="SjEMMOotcu4"]

* Ο Χάρης Θεοχάρης είναι βουλευτής Β' Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

27 Μαΐου 2015