13 Ιανουαρίου, 2015

Γιατί στρατεύτηκα με το Ποτάμι

του Μανώλη Μοσχονά Δεν θέλουμε τους σωτήρες, καλούμε τους πολίτες να εμπιστευτούν με την ψήφο τους ρεαλιστικές λύσεις και αυτές προτείνουμε.

Γράφει ο Μανώλης Μοσχονάς

Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα που ταλανίζουν τον τόπο μας, να δώσει μια στέρεη απάντηση για το που πρέπει να πάμε, δηλαδή.

Να απαντήσει στην αγανάκτηση του κόσμου που θέλει να τιμωρήσει αυτούς που μας οδήγησαν στην ύφεση, στη φτώχεια και στη λιτότητα, ενώ, ο ίδιος κόσμος ανησυχεί και δεν πιστεύει στις υποσχέσεις και στην παροχολογία που με ευκολία κάποιοι υπόσχονται.

Να εκφέρει μια σοβαρή πρόταση, που βασίζεται στη λογική και στη σύνεση, προκειμένου βοηθήσει σε συναινετικές και συνενωτικές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα μας, Σε προβλήματα όπως, η διαχείριση των δανεικών που η Ελλάδα συνεχώς αναγκάζεται να παίρνει, η αναξιοκρατία και η προάσπιση του κομματικού συστήματος, τα ρουσφέτια και η τοποθέτηση "δικών μας ανθρώπων" σε δέκα χιλιάδες περίπου κυβερνητικές θέσεις, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή.

Από την άλλη μεριά, θέλει να αποτρέψει την αμφισβήτηση της Ευρώπης, που προσπαθούν να επιβάλλουν άλλα κόμματα με ένα τσαμπουκά, μια αλαζονεία, και την σκέψη ότι φταίνε μόνο οι Ευρωπαίοι για την κατάσταση που περνάμε τώρα, Απαιτείται δηλαδή τώρα η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Σε μια λογική που το Ποτάμι προτείνει συνεργασίες με αξιοκρατία, οι αυτοδυναμίες των κομμάτων δεν έχουν θέση στην εποχή μας. Δεν θέλουμε τους σωτήρες, καλούμε τους πολίτες να εμπιστευτούν με την ψήφο τους ρεαλιστικές λύσεις και αυτές προτείνουμε.

Στη λογική αυτή και στο χρέος που έχει ο καθένας από μας να ασχολείται με τα κοινά, πήρα την απόφαση να εκτεθώ, αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού και να ζητήσω την ψήφο των Ρεθεμνιωτών.
«Αλλάζουμε την Ελλάδα, χωρίς να την γκρεμίζουμε»

* Ο Μανώλης Μοσχονάς είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο

13 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά