13 Ιανουαρίου, 2015

Γιατί κατεβαίνω με το Ποτάμι

του Βασίλη Κόλια Θέλουμε να φτιάξουμε μια χώρα με δικαιοσύνη, με αξιοκρατία, με πραγματική παιδεία, με βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και στα απίστευτα φυσικά κάλλη της.

Γράφει ο Βασίλης Κόλιας

Αποδέχτηκα με χαρά την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να κατέβω ως υποψήφιος βουλευτής Αττικής, σαν φυσικό επακόλουθο της απόφασης που πήρα στις αρχές Αυγούστου να «μπω στο Ποτάμι» και να παλέψω όχι μόνο για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά και να γίνει μια «κανονική» δυτικοευρωπαϊκή χώρα, σαν αυτές που κάνουν όποιον Έλληνα τις επισκέπτεται να ζηλεύει και να λέει «γιατί όχι κι εμείς;».

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική γιατί ένοιωσα έντονα ότι το οφείλω στον γιο μου, στους συνομήλικούς του, στα παιδιά τους. Αλλά και γιατί επιζητώ, βοηθώντας σε αυτή την (άλλη μια!) κρίσιμη στιγμή της Ελλάδας, την λύτρωση από τις ευθύνες που μου αναλογούν γιατί η γενιά μου έφτασε την χώρα μας σε αυτό το χάλι. Κυρίως γιατί δεν καταλάβαμε έγκαιρα ότι οι υποχρεώσεις που έχουμε ως πολίτες δεν εξαντλούνται ούτε στην πληρωμή των φόρων ούτε στην ανά (περίπου…) τετραετία «εν λευκώ» ανάθεση της χώρας στους επαγγελματίες πολιτικούς.

Ταυτίζομαι πλήρως με το ύφος, το ήθος, τους στόχους του Ποταμιού. «Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα μας», χωρίς να γκρεμίσουμε τα όσα σωστά έχουν κτιστεί στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης, θέλουμε να φτιάξουμε μια χώρα με δικαιοσύνη, με αξιοκρατία, με πραγματική παιδεία, με βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και στα απίστευτα φυσικά κάλλη της.

* Ο Βασίλης Κόλιας είναι υποψήφιος στην Αττική

13 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά