12 Ιανουαρίου, 2015

Για τα παιδιά μας έγινα Ποτάμι!

της Ζωής Αρβανίτη Σχεδιάζουμε μια Ελλάδα μέτοχο προόδου, συμμέτοχο σε όλα όσα προγραμματίζονται και ετοιμάζονται, ισότιμη και δυνατή.

Γράφει η Ζωή Αρβανίτη

Για τα παιδιά μου, τα τρία δικά μου…για τα παιδιά της ξαδέλφης μου, της φίλης μου, της συναδέλφου μου, της γειτόνισας μου. Για τα παιδιά όλων μας συμμετέχω στο Ποτάμι.

Σηκώθηκα από τον καναπέ, βγήκα από το γραφείο και άφησα πίσω τις υποχρεώσεις μου στο σπίτι… για Το Ποτάμι!

Δήλωσα το παρόν, από τις πρώτες μέρες του, και γνώρισα τους ανθρώπους που είχαν αφήσει κι εκείνοι τόσα καθημερινά πράγματα για να μιλήσουν εθελοντικά για το πώς θέλουμε να γίνει η ζωή μας στη χώρα μας. Για να επιβεβαιώσουμε ότι τα παιδιά μας θα μείνουν κοντά μας και θα προοδεύσουν.

Για να μπορέσουμε κι εμείς, οι γονείς, να τα χαρούμε με αξιοπρέπεια σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Μια εξαιρετική μαγιά ανθρώπων που ολοένα και αυξάνεται αριθμητικά, στεκόμαστε ο ένας πλάι στον άλλον, γινόμαστε φίλοι μεταξύ μας, ανταλλάσσουμε ιδέες, εμπειρίες, προτάσεις, λύσεις…τις καταγράφουμε και ονειρευόμαστε!

Ονειρευόμαστε μια Ευρώπη φιλική, προοδευτική, προστατευτική,να εξελίσσεται παράλληλα με τη χώρα μας, να μην κινδυνεύει, να μη μεροληπτεί, να έχει μόνο επιτυχίες και διάθεση αλλά και δυνατότητα να βοηθά όπου την έχει ο πολίτης της ανάγκη.

Σχεδιάζουμε μια Ελλάδα μέτοχο προόδου, συμμέτοχο σε όλα όσα προγραμματίζονται και ετοιμάζονται, ισότιμη και δυνατή.

Πάνω απ όλα, «φωτογραφίζουμε» και εκθέτουμε τις εικόνες μας, για τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά, με την εκπαίδευσή του, την εργασία του, την περίθαλψή του, την σύνταξή του, ως αναφαίρετα δικαιώματα και στοιχεία που εξασφαλίζουν την «υγεία» ολόκληρης της κοινωνίας μας!

Όλα αυτά σαν ένα Ποτάμι. Ποτάμι ιδεών, αρχών, μα προπαντός Ανθρώπων.

* Η Ζωή Αρβανίτη είναι υποψήφια στην Αχαΐα

12 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά