7 Μαΐου, 2015

Σημαντική εκδήλωση για την πορεία και τις προκλήσεις των ΑΠΕ

Να συνεχιστεί η διείσδυση των ΑΠΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της περιφέρειας.

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού κ. Γραμματικάκης οργάνωσε και φιλοξένησε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια ενδιαφέρουσα, ενημερωτική εκδήλωση με την συμμετοχή του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ). Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Ελλήνων ευρωβουλευτών αλλά και υπαλλήλων των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. για την πορεία αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι εκπρόσωποι του ΕΣΗΑΠΕ, Σάββας Σεϊμανίδης, συντονιστής του ΕΣΗΑΠΕ και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREF), Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος του παγκόσμιου δικτύου για την προώθηση των ΑΠΕ, (REN21) και Κώστας Κατώπης, στέλεχος του ΕΣΗΑΠΕ. Στην συζήτηση, που ακολούθησε, συμμετείχαν επίσης οι παρόντες Έλληνες ευρωβουλευτές που εκπροσωπούσαν τις κυριότερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Γραμματικάκης άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η διείσδυση των ΑΠΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της περιφέρειας. Εξέφρασε την ανησυχία του για το πάγωμα των επενδύσεων στο κλάδο και τάχθηκε υπέρ ενός νέου ευρωπαϊκού κλιματικού πακέτου με φιλόδοξους αλλά και δεσμευτικούς στόχους για τις ΑΠΕ που θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση σε ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο. Οι εκπρόσωποι του ΕΣΗΑΠΕ ενημέρωσαν τους ευρωβουλευτές για την θετική μέχρι σήμερα πορεία επίτευξης των ελληνικών στόχων για τις ΑΠΕ. Ωστόσο, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον αν δεν αντιμετωπιστεί η ασφυξία που έχει δημιουργήσει η κρίση και αν δεν δημιουργηθεί ένα σταθερό και ευνοϊκό ρυθμιστικό περιβάλλον για όλα τα είδη ΑΠΕ.

Η σημερινή εκδήλωση, που χαρακτηρίσθηκε από όλους ως εξαιρετικά επιτυχημένη, ήταν το πρώτο βήμα μιας στενής συνεργασίας του Γραφείου του κ. Γραμματικάκη αλλά και των Ελλήνων ευρωβουλευτών με τους εκπροσώπους των ΑΠΕ με στόχο τον συντονισμό για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

7 Μαϊου 2015