19 Οκτωβρίου, 2016

«Φόροι, φόροι για πάντα φόροι…»

«Και φέτος, ο Προϋπολογισμός βασίζεται σε μία δραματική αύξηση των φόρων αντί για μείωση των δαπανών. Φόροι, που αδικούν τους φτωχούς και φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και «μαύρη» οικονομία», τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, κατά τη συζήτηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

«Την ώρα που οι καταναλωτές αναγκάζονται να πληρώσουν ακριβότερα το πετρέλαιο και από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα πληρώνουν ακριβότερα και το πετρέλαιο κίνησης «μηδενίστηκαν» οι έλεγχοι στο λαθρεμπόριο καυσίμων  καθώς κατασχέθηκαν μόνο 60 λίτρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων», σημείωσε ο κ. Αμυράς και αναρωτήθηκε εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της απόλυτης ανικανότητας της Κυβέρνησης τότε τι είναι;  

Ο βουλευτής του Ποταμιού θύμισε τις αναξιόπιστες δηλώσεις του Πρωθυπουργού για έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 800 εκ. ευρώ από τη φορολόγηση του «μαύρου» χρήματος που θα προέρχονταν από τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ, Φαλτσιανί κ.α. και ρώτησε ευθέως τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών πόσα χρήματα έχουν μπει στα δημόσια ταμεία από αυτές τις υποθέσεις, για να εισπράξει τη σιωπή του.

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, εντός και εκτός της χώρας σε αυτή την Κυβέρνηση, στο δε ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων οι υπουργοί εκπέμπουν αποτρεπτικά μηνύματα, διώχνοντας κάθε πιθανό επενδυτή.

Τέλος, οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις της Κυβέρνησης για 2,7% ανάπτυξη το 2017 φαντάζουν όνειρα φθινοπωρινής νυκτός με μια οικονομία στραγγαλισμένη, με παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας και με ένα νέο επικείμενο φορολογικό «τσουνάμι» μπροστά μας.