15 Ιανουαρίου, 2015

Εμπρός λοιπόν με το Ποτάμι που είναι πάντα ξύπνιο

του Κωστή Παυλίδη Ποτάμι ο ορισμός της απόλυτης και αέναης κίνησης. Της κίνησης που συναρπάζει και παράγει τον πιο γαλήνιο ήχο της ζωής μας. Της κίνησης που σαρώνει και δεν γυρίζει ποτέ πίσω.

Ποτάμι ο ορισμός της απόλυτης και αέναης κίνησης. Της κίνησης που συναρπάζει και παράγει τον πιο γαλήνιο ήχο της ζωής μας. Της κίνησης που σαρώνει και δεν γυρίζει ποτέ πίσω. Της κίνησης του Μαιάνδρου και Σπείρας των μεγαλύτερων συμβόλων της ανθρωπότητας. Το Ποτάμι της αρμονίας που τακτοποιεί τον ανθρώπινο πολιτισμό. Τους δρόμους του νερού που κουβαλάει τη ζωή. το Ποτάμι που αντιστοιχεί στην δομημένη σκέψη της αρμονίας. Το Ποτάμι που οδηγεί αυτή τη σκέψη.Και όποιος έτσι, σκέφτεται καλά. Σκέφτεται το πρέπον, το ωραίο, το αρμονικό το δίκαιο.
Σκέψου ένα Ποτάμι και καβάλα το. Το χαμόγελο και η αισιοδοξία θα πλημμυρίσουν τα μάτια σου.
Το Ποτάμι της ελευθερίας και της δημοκρατίας που σε βγάζει με σιγουριά στην απέραντη θάλασσα των ονείρων σου. Το Ποτάμι που γεννήθηκε πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα, θα σαρώσει όλα τα κακά τις μοίρας μας. Θα ξαναγεννήσει τις αξίες και το χρέος μας. Θα ξαναβάλει μπροστά τη σκέψη, τη θέληση, την πράξη και το αποτέλεσμα.
Η σημερινή Ελλάδα της υποτίμησης, της εξαθλίωσης και των πικρόχολων σχολίων δεν μας ταιριάζει. Τα σημερινά παραδοσιακά κόμματα εγκλωβίζουν την ορμή και τα όνειρα των Ελλήνων. Η μακρά περιθωριοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας δημιούργησε ένα βαρύ κύμα ρεβανσισμού που πάνω του χτίστηκε ένας εγκληματικός λαϊκισμός όλων αυτών των πολιτικών δυνάμεων.
Οι πρώτοι ταξιδιώτες του Ποταμιού ζούνε ένα μοναδικό ταξίδι αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Οι φωνές της χαράς και της δημιουργίας αντηχούν παντού και καλούν τους Έλληνες να μην φοβηθούν και να τολμήσουν το ταξίδι.
Ο πολιτικός βούρκος της σημερινής κατάστασης μόνο με ένα Ποτάμι θα τον καθαρίσει. Μόνο ένα Ποτάμι θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία.
Ο πιο καθάριος πολιτικός προσδιορισμός ΜΌΝΟ με 'να ΠΟΤΆΜΙ μπορεί να αποδοθεί. Μεσοβέζικες πολιτικές δεν ταιριάζουν στο Ποτάμι.
Η παιδεία, η υγεία, η οικονομία είναι κατ' εξοχήν χώροι που βρίθουν από το τέλμα και την υποβάθμιση.
Η Ευρώπη παραπατά από πολιτικές που δεν περιποιούν τιμή στην ίδια. Η δικιά μας Ευρώπη έχει ανάγκη από ξεκάθαρους πολιτικούς ορίζοντες. Οι λαοί της πρέπει να αισθάνονται την ασφάλεια και την ευημερία. Ορμητικός ο συλλογισμός της σκέψεις μας. Το Ποτάμι συμβολίζει και προσδιορίζει την πολιτική μας βούληση, την αποφασιστικότητα μας να τα αλλάξουμε όλα. Την ανάγκη της Ελληνικής κοινωνίας να περπατήσει τον δρόμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης.
Η συμμετοχή του Ποταμιού στις επερχόμενες εκλογές είναι ο αποφασιστικός παράγοντας της αληθινής αλλαγής. Της Αλλαγής που έχει άμεση ανάγκη ο τόπος.

*Ο Κωστής Παυλίδης είναι υποψήφιος στη

15 Ιανουαρίου 2015