12 Φεβρουαρίου, 2016

«Εμπαιγμός του κοινοβουλίου η διάταξη για τις αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ»

Στη συζήτηση για την τροπολογία για τις αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ, ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού δήλωσε πως «το Σύνταγμα δίνει την αποκλειστική αρμοδιότητα του ελέγχου των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στο ΕΣΡ προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διαπλοκής μεταξύ πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ»

«Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ μάς είπε ότι συγκεκριμένες κατηγορίες νομικών και φυσικών προσώπων δεν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα των προσφυγών στα δικαστήρια. Αυτή είναι η αντίληψη περί Δημοκρατίας που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι αλυσιτελής αυτή η διάταξη και θα προσβληθεί. Αλλά αυτό το ξέρει η κυβέρνηση και θέλει να είναι αλυσιτελής. Θέλει ομήρους τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες, για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορεί, γι' αυτό φέρνει διατάξεις που ξέρει ότι δεν θα υλοποιηθούν.

Η αιτιολογική έκθεση της κυβέρνησης λέει το πρωτοφανές, ότι λόγω των εξελίξεων στην τεχνολογία πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των καναλιών. Αυτό είναι εμπαιγμός του κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με την αντίληψη της κυβέρνησης, ο πλουραλισμός εξυπηρετείται από τον περιορισμό του αριθμού των καναλιών. Καθορίζοντας τον αριθμό των καναλιών, η κυβέρνηση στηρίζει τη διαπλοκή, ενώ αυτό που πρέπει να ορίσει είναι κανόνες αδειοδότησης, χρηματοδότησης και ισολογισμών.

Κλείνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υποστήριξε πως «στο μυαλό των κυβερνώντων υπάρχει μια μπολσεβικική αντίληψη για κατάληψη του κράτους. Όμως, στην πραγματικότητα δεν είστε μπολσεβίκοι, είστε μενσεβίκοι και το πολύ σε τρεις μήνες με την ίδια μπότα που καταπατάτε το Σύνταγμα, με αυτήν θα σας διώξει και ο ελληνικός λαός».

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας:

Χάρης Θεοχάρης - Β' Αθήνας