2 Ιουλίου, 2014

Δημήτρης Κουμάνταρος - Επιτροπή Διαλόγου

Μέχρι σήμερα αφετηρία του πολιτικού προβληματισμού για όλα ανεξαίρετα τα κόμματα είναι η αρχή: «Ό,τι είναι καλό για το κόμμα, είναι καλό για τη χώρα». Τo Ποτάμι έρχεται να αντιστρέψει αυτή την αυτοαναπαραγωγική, αντικοινωνική, διχαστική ιδέα. Επιμένοντας και φυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού τη δική του αρχή: «Ό,τι είναι καλό για τη χώρα, είναι καλό για Το Ποτάμι», θα υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο και το λαό και τον εαυτό του.
Ας μην κρυβόμαστε, η Ελλάδα έχει τα μαύρα της τα χάλια. Η επιζητούμενη ανασυγκρότηση κι αναγέννησή της είναι ένα εγχείρημα πρωτόγνωρο με μεγάλη ιστορική διάσταση. Απαιτεί και προϋποθέτει την ενωτική συστράτευση του πιο δημιουργικού και αξιόλογου δυναμικού που διαθέτει η χώρα.
Από αυτή την άποψη ο ρόλος του Ποταμιού δεν περιορίζεται στο να αποτελέσει τον τρίτο πόλο ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιορίζεται στην όποια εκλογική δυναμική του, όποια κι αν είναι αυτή και δίχως να υποτιμώ τη σημασία της. Ο πρωταρχικός του ρόλος είναι να αποτελέσει τον «πρώτο» πόλο, το εφαλτήριο για την αναγέννηση της χώρας. Με όλα τα όπλα που χρειάζονται για αυτό. Σε ιδέες, ανθρώπους, πράξεις.
Έχουμε ανάγκη τόσο από άμεσα μέτρα οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης όσο κι από μεσομακροπρόθεσμες επαναστατικές μεταρρυθμίσεις. Για να είναι αξιόπιστα όλα αυτά, πρέπει να δουλέψουν άνθρωποι – επιτελεία με γνώση και ήθος και να απευθυνθούν με γλώσσα ειλικρινή στον ελληνικό λαό. Το Ποτάμι μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ενωτικού, δημιουργικού και δίκαιου εθνικού κυβερνητικού προγράμματος, που θα συμπεριλαμβάνει και το περιεχόμενο και τους ανθρώπους που θα κληθούν να το υλοποιήσουν. Και να συμμαχήσει, δίχως αποκλεισμούς, με όλους όσους συναισθάνονται το πραγματικό ιστορικό βάρος που πέφτει στους ώμους του λαού και της χώρας.

διαβάστε επίσης