29 Μαΐου, 2015

Διαπραγματευτείτε τις συμβάσεις για τα έργα, αντί να λέτε τι έκαναν οι προηγούμενοι

Να διαπραγματευτεί τις συμβάσεις για τα έργα κάλεσε την Κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του Ποταμιού και Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τις καθυστερήσεις στα έργα.

Να διαπραγματευτεί τις συμβάσεις για τα έργα κάλεσε την Κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του Ποταμιού και Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τις καθυστερήσεις στα έργα.

Όπως είπε ο κ. Χαρακίδης, αντί να λέτε πέντε μήνες τώρα τι έκαναν οι προηγούμενοι και αν οι συμβάσεις έχουν ρήτρες ή δεν έχουν, είναι λεόντειες ή όχι, κάντε επιτέλους τη διαπραγμάτευση και κυβερνήστε κατά την εντολή του Ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου.

Απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο αρμόδιο Υπουργό κ. Σταθάκη, ανέφερε «Ζητήσατε να σας πούμε ένα έργο που έχει υστέρηση, να σας πω εγώ δύο επιστολές που σας στείλανε, το πρώτο 1 Απριλίου και το δεύτερο 7 Μαΐου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών και σας λέει τι καθυστερεί και μάλιστα με επείγον χαρακτήρα». Ανάλογη επιστολή συνέχισε ο κ. Χαρακίδης, έχει στείλει και η ΚΕΔΕ που μιλάει για διακοπή των έργων των δήμων. Μάλιστα κατέθεσε τις δύο επιστολές στα πρακτικά της Βουλής.

Κάλεσε ακόμη την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις συνέπειες των καθυστερήσεων και αν αυτές θα φέρουν διάλυση των εργολαβιών και τελικά μεγαλύτερη επιβάρυνση της χώρας μας.

Επίσης αναφέρθηκε και στον υποτιμητικό τρόπο που αναφέρονται ορισμένοι Βουλευτές στα έργα ΣΔΙΤ, λέγοντας ότι δεν είναι μόνο μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων αλλά και σχολεία, έχουν κτήρια πυροσβεστικής, ευρυζωνικά δίκτυα κλπ. προσθέτοντας ότι «μόνο στην Ελλάδα έχουμε ρεκόρ ΣΔΙΤ. Γιατί έχουμε χρήματα να πάμε μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και δεν το ξέρουμε;»
Εκτός, όπως πρότεινε ο κος Χαρακίδης, αν τα έργα αυτά μπουν στο λεγόμενο πακέτο Γιούγκερ «μόνο που αυτό πρέπει να το πείτε εδώ γιατί ο κόσμος περιμένει να δει πως θα γίνουν αυτά τα έργα και θα αποφύγουμε τα πρόστιμα. Πείτε μας λοιπόν από πού θα πληρώνονται αυτά τα χρήματα».

Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ και στις διαπραγματεύσεις, που γίνονται με τους «θεσμούς» επεσήμανε πως η Κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει παράταση του ΕΣΠΑ που λήγει στο τέλος του 2015. Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Σταθάκη συνέχισε «εμένα μου γενάτε μια απορία, για τα κόκκινα δάνεια και τον αναπτυξιακό πότε θα μιλήσετε; Μετά τη συμφωνία; Μετά τη συμφωνία θα έχει κλείσει η συμφωνία;».

Κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση να φέρει την συμφωνία και όχι και άλλη παράταση του μνημονίου όπως διαφαίνεται. Το Ποτάμι άλλωστε έχει δηλώσει πως θα την ψηφίσει ενώ θύμισε ακόμη μια φορά την δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι στη συμφωνία πρέπει να υπάρξει αναφορά ότι ξεκινά η συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

[youtube id="u2WAnmYlupc"]

*Ο Κυριάκος Χαρακίδης είναι βουλευτής Δράμας

29 Μαΐου 2015