12 Μαρτίου, 2016

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Είναι Γεωπόνος-Επιστήμονας Τροφίμων με ειδίκευση στην Μικροβιολογία Τροφίμων. Σήμερα εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία ως σύμβουλος περιφερειακής ανάπτυξης. Έχει διατελέσει υπεύθυνη της ομάδας έργου της ΕΔΟΕΕ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς). Είναι εκπρόσωπος σε ομάδες εργασίας του ΥΠΑΑΤ για τον ελαιοκομικό κλάδο, τεχνική Υπεύθυνος και Υπεύθυνος Ποιότητας του Διαπιστευμένου από τον ΕΣΥΔ Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Αξιολόγησης και Κατάταξης Παρθένων Ελαιολάδων της ΕΔΟΕΕ και συντονίστρια των προγραμμάτων που έχει εκπονήσει η ΕΔΟΕΕ από το 2006 έως το καλοκαίρι του 2014. Έχει διατελέσει Γραμματέας της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Σύμπραξη MIG-ΕΔΟΕΕ για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων ελαιώνων” όπου διαχειρίστηκε το σύνολο του χορηγικού έργου της MIG για τον σκοπό αυτό. Έχει εργασθεί ως σύμβουλός ποιότητας και υπεύθυνη έργων σε διάφορες εταιρείες και οργανώσεις και ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον Αγροτοδιατροφικό τομέα.
Έχει υλοποιήσει πάνω από 80 εκπαιδεύσεις παραγωγών σε συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης του ελαιοκομικού τομέα και στην βιολογική κτηνοτροφία. Έχει υπάρξει εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει πιστοποιηθεί ως lead auditor για τα συστήματα ISO 9000, ISO 22000 και ISO 17025. Επίσης έχει παρακολουθήσει πάνω από 10 επιστημονικά και τεχνικά σεμινάρια σχετικά με τα τρόφιμα ενώ έχει εργαστεί ως ερευνήτρια και στα πλαίσια του διδακτορικού της σε εργασήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Κωνσταντίνα σήμερα είναι Γραμματέας του Μπροστά έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια του Μπροστά με την προηγούμενη οργανωτική του δομή από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ ήταν υπεύθυνη οργανωτικού του Προοδευτικού Φόρουμ.

διαβάστε επίσης