15 Μαρτίου, 2016

Φρανσουί Γιαννακοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Λουτράκι Κορινθίας.
Ξεκίνησε τις προπτυχιακές της σπουδές στη μηχανική στο πανεπιστήμιο της Μεσσίνα Ιταλίας και απέκτησε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Στη συνέχεια παρακολούθησε τα σεμινάρια Εσωτερικής Διακόσμησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το εργαστήρι Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας της σχολής Βακαλό.
Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές εκθέσεις ως εικαστικός-σκηνογράφος. Γνωρίζει ιταλικά, αγγλικά και γαλλικά.
Έχει συνεργαστεί με τεχνικές εταιρίες τόσο στο τμήμα μελετών όσο και ως επιβλέπουσα μηχανικός έργων.
Συνεργάζεται με ελληνικές τράπεζες ως εκτιμήτρια ακινήτων και είναι μέλος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και διατηρεί τεχνικό γραφείο με συναδέλφους της μηχανικούς.
Από τα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα χωρίς όμως ενεργό συμμετοχή.
Η ίδρυση του Ποταμιού, οι ιδέες και οι αρχές που αντιπροσωπεύει την παρακίνησαν να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και έκτοτε συμμετέχει και δραστηριοποιείται για την ανάπτυξη και διάδοση των ιδεών του κινήματος.
Εξελέγη Τοπική Συντονίστρια Α’ Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 2014 και ακολούθως διετέλεσε Κεντρική Συντονίστρια Αττικής έως το 2ο Συνέδριο του κινήματος τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε εξελέγη μέλος του ΣΑΑΣ.

διαβάστε επίσης