15 Μαρτίου, 2016

Φωτεινή Λεομπίλλα

Η Φωτεινή Λεομπίλλα είναι Μsc Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Απεξάρτησης και εργάζεται ως Θεραπευτικό Προσωπικό στο ΚΕΘΕΑ-ΕΞΕΛΙΞΙΣ , όπου παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη και υπηρεσίες μείωσης βλάβης σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών.
Εργάστηκε για την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στο ερευνητικό πρόγραμμα «Αριστοτέλης» (έρευνα για την αντιμετώπιση της επιδημίας HIV σε ΧΕΝ). Έχει αναπτύξει εθελοντική δράση, συνεργαζόμενη με συλλογικότητες που δρουν υπέρ ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
Η ένταξή της στο Ποτάμι σηματοδότησε την ενεργό συμμετοχή της, για πρώτη φορά, στα πολιτικά δρώμενα.
Η συμμετοχή αυτή εκφράστηκε με την επιλογή της από το Ποτάμι ως υποψήφια Ευρωβουλευτής το 2014 ενώ υπήρξε δύο φορές υποψήφια βουλευτής της Β’ Πειραιά με το ίδιο κόμμα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.
Ενεργό μέλος του Κινήματος, κατά το ιδρυτικό συνέδριό του, τιμήθηκε από τους συνέδρους, με την εκλογή της στην Πανελλήνια Επιτροπή, ενώ δραστηριοποιήθηκε σε τομείς Πολιτικής του Κινήματος.
Πιο συγκεκριμένα, διετέλεσε Πολιτική Υπεύθυνη του τομέα «Στήριξη και απεξάρτηση εξαρτημένων ατόμων» και Συντονίστρια, αρχικά του τομέα «Πρόνοιας» και μέχρι πρόσφατα του Τομέα «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος ήταν υποψήφια για το Συμβούλιο Αξιολόγησης Αξιοποίησης Στελεχών (ΣΑΑΣ) για το οποίο εξελέγη στην πρώτη θέση και του οποίου τέθηκε Υπεύθυνη.
Είναι μητέρα δύο παιδιών και διαμένει στη Νίκαια.

διαβάστε επίσης