12 Μαρτίου, 2016

Έφη Στεφοπούλου

efi.stefopoulou

Είναι Φυσικός με μεταπτυχιακό της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε αρχικά στον τραπεζικό τομέα με αντικείμενο την ανάλυση πιστωτικού κινδύνου. Το ενδιαφέρον της σύντομα μετατοπίστηκε από τους κανόνες της φυσικής στους κανόνες του κράτους. Το 2002 πέρασε πρώτη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Από το 2004 είναι στέλεχος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το 2007 υπήρξε μέλος της ολιγομελούς ομάδας που διαπραγματεύτηκε και έφερε στην Ελλάδα το πρώτο επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη δημόσια διοίκηση, με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση ύψους 505εκ €.

Από το 2004 ως το 2012 ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ για θέματα καλής νομοθέτησης. Από το 2008 είναι εισηγήτρια για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης στην Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (Maastricht) και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης.

Από το 2009 διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για θέματα καλής νομοθέτησης. Από το 2010 έως το 2012 ήταν προϊσταμένη του γραφείου καλής νομοθέτησης στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, υπεύθυνη για την ολοκλήρωση του σχετικού νόμου (Ν4048/2012). Από το 2014 έως το 2016 ήταν αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα διοικητικής μεταρρύθμισης σε Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Κόσοβο και έχει δημοσιεύσει σχετικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

Με το Ποτάμι εντάχθηκε πρώτη φορά σε κάποιο κόμμα.

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πολιτικό υπεύθυνο, συμπληρώνοντας στην παρακάτω φόρμα τον αντίστοιχο τομέα:

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

  Email

  Κινητό τηλέφωνο

  Επιλογή Τομέα (απαραίτητο)

  Στο Ποτάμι είμαι:

  ΜέλοςΦίλοςΣυνεργαζόμενη Κίνηση

  Βιογραφικό (απαραίτητο - Μέχρι 100 λέξεις)


  800

  διαβάστε επίσης