15 Μαρτίου, 2016

Απόστολος Παπαδούλης

Γεννήθηκε το 1957 στο Βόλο και είναι πατέρας μιας κόρης. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το 2000 πήρε τον τίτλο του διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Εργάστηκε, από το 1982 έως το 2015 στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, στον οποίο την δεκαετία 2005-2015 κατείχε την θέση του Εκτελεστικού Προέδρου. Είναι, από το 2002 μέχρι και σήμερα Γενικός Διευθυντής και μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων (ΑΕΔΕΠ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, η οποία χρηματοδοτεί επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από τα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας. Από το 2002 διδάσκει «Στρατηγική των Επιχειρήσεων» και «Οικονομική των Επιχειρήσεων» σε τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε προπτυχιακό επίπεδο και «Αξιολόγηση των Επενδύσεων» σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Συμμετέχει σε διοικήσεις οργανισμών και σε συμβούλια κοινωνικών οργανώσεων, ενώ έχει δημοσιεύσει και επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος της ομάδας «Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας» και του mentoring group του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Με την πολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά, ως υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

διαβάστε επίσης