7 Ιουνίου, 2016

Άντα Γαρουφαλιά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ζει. Κατάγεται από 4ης γενιάς πολιτική και νομική οικογένεια της Άρτας στην οποία εκλέχτηκαν κατ’ επανάληψη βουλευτές και δήμαρχοι σε δημοκρατικές παρατάξεις του κεντρώου χώρου. Ο παππούς της διετέλεσε και Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο δε πατέρας της υπήρξε επί δύο τετραετίες και Δημ.Σύμβουλος Αθηναίων.

Ως διευθυντικό στέλεχος και μέλος Δ.Σ. στον χρηματοπιστωτικό τομέα επί εικοσαετία (από τα ιδρυτικά μέλη του πρώτου ιδρύματος πληρωμών Western Union Financial Services Ελλάδας), έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού, με ειδίκευση στην καταπολέμηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος/anti-money laundering). Mε σπουδές στο Εταιρικό Δίκαιο και στις Δημόσιες Σχέσεις, έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει βραβευθεί (2004) ως καλύτερη Operations Manager τηςWestern Union Eυρώπης. Πολύ καλή γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.
Έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας του «Συλλόγου Αρτινών Αττικής» και είναι Μέλος του Συλλόγου Προβληματισμού και Διαλόγου «Αξιότης».

Τον Αύγουστο του 2014, επιλέγοντας να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, εντάσσεται στο Ποτάμι (ως Συντονίστρια Τομέα Οικονομικών της Επιτροπής Δια Ταύτα) γιατί πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να κυβερνήσει η κοινή λογική, η αξιοκρατία και ο έντιμος δημόσιος βίος.
Από τον Μάιο του 2016 είναι Πολιτικός Υπεύθυνος του Τομέα Επιχειρηματικότητας και μέλος της ΜΕ.ΣΥ.Α.

διαβάστε επίσης