5 Μαΐου, 2015

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το ΤΕΙ Πάτρας

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού στην Αχαΐα Ιάσονα Φωτήλα σχετικά με την επανεξέταση της βιωσιμότητας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Πάτρας

«Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού στην Αχαΐα Ιάσονα Φωτήλα σχετικά με την επανεξέταση της βιωσιμότητας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Πάτρας»

Στις 6/4 καταθέσαμε ερώτηση για την ανάγκη επανεξέτασης του θέματος της βιωσιμότητας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Πάτρας.

Επισημαίναμε πως η κατάργηση-συγχώνευση του αρχαιότερου τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, με εξαιρετικής ποιότητας υλικοτεχνική υποδομή, που διαχρονικά προσφέρει στην Αχαΐα, και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες, είναι ακατανόητη, ωθώντας πολλούς να μιλούν για μία αθηνοκεντρική στρατηγική στη χώρα μας, καθώς υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις τμημάτων στην Περιφέρεια (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το αντίστοιχο Τμήμα της Κρήτης). Ειδικά στη σημερινή οικονομική κατάσταση, η συγκεκριμένη επιλογή επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των παιδιών της περιφέρειας και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων.

Στην απάντησή του το Υπουργείο Παιδείας, αφού δεν προτείνει τίποτα συγκεκριμένο για το θέμα, παραπέμπει τις όποιες αλλαγές σε εξαντλητικό διάλογο που θα προκύψει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στα πλαίσια της υλοποίησης του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Υποστηρίζουμε πως υπάρχει άμεση κοινωνική ανάγκη επανεξέτασης της βιωσιμότητας του συγκεκριμένου τμήματος για τους λόγους που αναφέραμε στην ερώτηση. Ελπίζουμε ο διάλογος που υπόσχεται ο Υπουργός Παιδείας να μην είναι προσχηματικός και ανύπαρκτος, όπως αυτός που (δεν) προηγήθηκε του νομοσχεδίου που συζητείται αυτές τις ημέρες στη βουλή.

Επισυνάπτεται και η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας

5 Μαΐου 2015

διαβάστε επίσης