28 Ιουνίου, 2016

«Αναμείνατε στο ακουστικό σας» για το Συμπαραστάτη Δημότη και Επιχείρησης

Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εμφανίζεται να βρίσκεται σε άγνοια σχετικά με το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη». Αυτό δηλώνει ουσιαστικά με την απάντησή του σε σχετική ερώτηση, που κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας - Αχαΐας και Γρηγόρης Ψαριανός - Β’ Αθήνας.

Θυμίζουμε, ότι ο θεσμός στοχεύει στην αποσυμφόρηση των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και στην εξοικονόμηση διαδικασιών, πόρων, χρόνου και χρήματος για τα προβλήματα κακοδιοίκησης στο πλαίσιο του ίδιου του δήμου ή της περιφέρειας, όπως γνωρίζει ή θα έπρεπε να γνωρίζει ο αρμόδιος Υπουργός. Όμως, η ερώτησή μας φαίνεται ότι κινητοποίησε το αρμόδιο Υπουργείο να ζητήσει στοιχεία από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, για το πού έχει επιτευχθεί εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη και Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή παραπέμπεται το θέμα τυχόν δυσλειτουργιών στην Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (άρθρο 5 του Ν.4386/2016). Με άλλα λόγια, «αναμείνατε στο ακουστικό σας».

Χωρίς σχεδιασμό, όμως, και πάλι ο πολίτης θίγεται, ο οποίος θα πρέπει να τραβήξει το Γολγοθά όλων των πρόσθετων διοικητικών πράξεων, προκειμένου να βρει το δίκιο του.

Σχετικά

διαβάστε επίσης