22 Αυγούστου, 2015

Άμεση συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο

Την άμεση συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο ζητά με επιστολή του στην Αντιπρόεδρο της επιτροπής κα. Χαρά Καφαντάρη ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς.

«Η επιτροπή έχει να συνεδριάσει 42 ολόκληρες ημέρες, η λίστα των εξεταζόμενων μαρτύρων χρειάζεται επικαιροποίηση και καθώς η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει 3ο Μνημόνιο καθίσταται αναγκαία η διερεύνηση και της παρούσας περιόδου» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αμυράς και σε περίπτωση που η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της επιτροπής αρνηθεί, τότε ο κ. Αμυράς προτείνει «να ανασταλούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής έως τον Οκτώβριο προκειμένου η χώρα να ολοκληρώσει την επικείμενη συμφωνία με τους εταίρους της».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επιστολής:

Κυρία Αντιπρόεδρε,

με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ζητήσω να συγκαλέσετε άμεσα σε συνεδρίαση την Εξεταστική Επιτροπή η οποία έχει να συνεδριάσει 42 ολόκληρες ημέρες ενώ βάσει προγράμματος θα έπρεπε ήδη από τις 15 Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί τα πρώτα αποτελέσματα των εργασιών της Επιτροπής.

Ως θέμα ημερήσιας διάταξης των εργασιών της εξεταστικής σας προτείνω να είναι:

η επέκταση της διερεύνησης ευθυνών και στην παρούσα χρονική περίοδο ούτως ώστε να συμπεριληφθεί και το επικείμενο Μνημόνιο, καθώς και η επικαιροποίηση της λίστας των εξεταζόμενων μαρτύρων
ή

σε περίπτωση που η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το αρνηθεί, να ανασταλούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής έως τον Οκτώβριο 2015 προκειμένου η χώρα να ολοκληρώσει την επικείμενη συμφωνία με τους εταίρους της και να βρει ένα σημείο ισορροπίας.

Αναμένω την απάντησή σας και τον καθορισμό της ημερομηνίας για την επόμενη πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Αμυράς
Βουλευτής Β’ Αθήνας – Το Ποτάμι

31 Ιουλίου 2015