5 Ιουνίου, 2015

Αύξηση του αριθμού φιλοξενούντων μεταναστών και λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών (Τ.Σ.Φ./Υ.Φ.Ε.Κ.Α) Παρανεστίου Δράμας

Ερώτηση για Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών Παρανεστίου Δράμας κατέθεσε ο Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης.

Ερώτηση για Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών Παρανεστίου Δράμας κατέθεσε ο Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης.

Με την ερώτησή του ο κ. Χαρακίδης ζητά να ενημερωθεί για το αν εξετάζει η Κυβέρνηση να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των μεταναστών στο εν λόγω Κέντρο και σε καταφατική περίπτωση, τι πρόκειται να γίνει με τη μείωση του αστυνομικού προσωπικού που έγινε πρόσφατα.
Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο ζήτημα είχε καταθέσει ξανά ερώτηση ο κ. Χαρακίδης στις 30/3/2015. Τότε ο αρμόδιος Υπουργός είχε απαντήσει ότι η μείωση του αστυνομικού προσωπικού είναι αποτέλεσμα της μείωσης του αριθμού των φιλοξενούμενων μεταναστών στο συγκεκριμένο κέντρο.

Παρά ταύτα, μόλις μια μέρα πριν, είχε πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, όπου αποφασίστηκε η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο κος Χαρακίδης με βάση την ενημέρωση που έχει τις τελευταίες μέρες, πράγματι ο αριθμός των φιλοξενούμενων μεταναστών στο κέντρο του Παρανεστίου έχει αυξηθεί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: «Αύξηση του αριθμού φιλοξενούντων μεταναστών και λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών (Τ.Σ.Φ./Υ.Φ.Ε.Κ.Α) Παρανεστίου Δράμας»
Στις 30 Μαρτίου 2015 σας υπέβαλα ερώτηση για την λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών Παρανεστίου Δράμας.

Στην από 15/4/2015 απάντηση σας προς την προαναφερθείσα ερώτηση μου, μου επισημαίνετε πως η μείωση στο προσωπικό λειτουργίας και ειδικότερα του αστυνομικού προσωπικού, είναι αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης των φιλοξενούμενων μεταναστών στο εν λόγω κέντρο.
Ωστόσο, μια ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου, είχε γίνει ειδική διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε, όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Ενημέρωσης της Κυβέρνησης, η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά, σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Με βάση αυτήν την απόφαση και όπως ενημερώνομαι, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των φιλοξενουμένων μεταναστών στο Κ.Φ.Μ Παρανεστίου έχει αυξηθεί εκ νέου.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός,
1. Ποιες είναι οι προθέσεις σας ως προς τον αριθμό των φιλοξενουμένων μεταναστών στις εν λόγω εγκαταστάσεις και πρόκειται να αυξηθεί περεταίρω ο αριθμός τους, αγγίζοντας την δυναμική του κέντρου;

2. Προτίθεστε εξαιτίας της αύξησης των φιλοξενουμένων στο Κέντρο Παρεστίου να επανεξετάσετε και ενδεχομένως να ακυρώσετε τις μετακινήσεις των 46 Αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών στις οργανικές τους θέσεις;

O ερωτών βουλευτής:
Κυριάκος Χαρακίδης - Δράμας

5 Ιουνίου 2015