11 Δεκεμβρίου, 2016

Σύριζα & ΝΔ έλυσαν όλα τα προβλήματα. Γιατί τότε η χώρα είναι σε πλήρες αδιέξοδο;

Παντελής Αβραμίδης

Στην εκπομπή x2 του Action24 με τον Γιάννη Πολίτη προσκλήθηκε ο Ο. Γραμματέας του κινήματος, Παντελής Αβραμίδης, λίγο μετά από το διάγγελμα με τις ψηφοθηρικές παροχές του Πρωθυπουργού. Δεν είναι κοινωνική πολιτική, παρατήρησε ο Π. Αβραμίδης, να ξεγελάς το κομματικό σου κοινό με δαπάνες δίχως κανένα σχεδιασμό που δεν εξυπηρετούν καμία ανάγκη, πέρα από το να βγάλουν το μήνα οι άνθρωποι που όντως σήμερα υποφέρουν πραγματικά. Ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά ακολουθεί τον δρόμο όλων των προηγουμένων που έχτισαν το πελατειακό κράτος που ζούμε, αντί να εστιάσει σε ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για όλους τους πολίτες. Δίχως καμιά προοπτική, από το πλεόνασμα που προέρχεται από την εξαντλητική φορολογία αλλά κυρίως από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφελών του κράτους προς τους πολίτες του, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να εξαγοράσει τις ψήφους των συνταξιούχων, όπως ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε να μοιράζει παροχές στους ένστολους δίχως να λύνει τα πραγματικά τους προβλήματα.

Αντιστοίχως συντηρητικός είναι και ο προϋπολογισμός των ΣυριζΑνέλ όσον αφορά στο κοινωνικό κράτος. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία, έχουμε τις λιγότερες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αντιστοίχως, είμαστε στις τελευταίες θέσεις στις δαπάνες για την παιδεία και την έρευνα ενώ και στην υγεία κινούμαστε αναλόγως άσχημα. Αντίθετα έχουμε τις υψηλότερες δαπάνες για τη δημόσια διοίκηση δίχως την αντίστοιχη αποτελεσματικότητα. Η χώρα μόλις έκανε συγχώνευση τριών εταιριών του δημοσίου και αύξησε (!) το προσωπικό, καθώς ο Σύριζα επαναπροσέλαβε 220 άτομα. Η μόνη λύση για την καταπολέμηση του πελατειακού κράτους είναι να επιτευχθεί επιτέλους ορθολογική διαχείριση στο δημόσιο.

Όσον αφορά στο θέμα του μεταναστευτικού, ο Π. Αβραμίδης παρατήρησε πως ενώ η κυβέρνηση λοιδορούσε την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη τον Απρίλιο του 2015 να προχωρήσουμε σε μία συμφωνία με την Τουρκία ως Ευρώπη, εν τέλει σύρθηκε σε αυτή από τις εξελίξεις. Η εξωτερική πολιτική, συνέχισε ο κ. Αβραμίδης, δεν είναι ένα σπρίντ, αλλά ένας μαραθώνιος. Γι' αυτό και χρειάζεται ψυχραιμία από όλους, δίχως λαϊκισμούς και καπήλευση του αγώνα που καταβάλλει το Λιμενικό μας, ώστε να προκριθεί ο δρόμος της διπλωματίας μέσω της Ευρώπης.

Κλείνοντας, ο Π. Αβραμίδης αναρωτήθηκε αφού ο Σύριζα και η ΝΔ κυβέρνησαν τόσο καλά και έλυσαν όλα τα προβλήματα, γιατί η χώρα βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο;

Δείτε το βίντεο:

*Ο Παντελής Αβραμίδης είναι ο Γραμματέας Οργανωτικού Έργου στο Ποτάμι