22 Απριλίου, 2015

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναβάλει τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την ανακατασκευή των 5 αεροσκαφών

Η Επίκαιρη ερώτηση επρόκειτο να συζητηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου. Όμως σήμερα συνεργάτες του Υπουργού επικοινώνησαν με την Κ.Ο του Ποταμιού και δήλωσαν κώλυμα του Υπουργού.

Στις 20 Απριλίου ο Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθν.Άμυνας κ.Καμμένο, σχετικά με έγγραφο της κατασκευάστριας εταιρίας Lockheed Martin, το οποίο αμφισβητούσε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των 5 αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση. Με την ίδια ερώτηση ζητήθηκε επίσης από τον Υπουργό να επιβεβαιώσει αν υπήρξε αντίστοιχη πρόταση ανακατασκευής από την Ευρωπαϊκή εταιρία Airbus και ποια τα χαρακτηριστικά αυτής της πρότασης.

Η Επίκαιρη ερώτηση επρόκειτο να συζητηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου. Όμως σήμερα συνεργάτες του Υπουργού επικοινώνησαν με την Κ.Ο του Ποταμιού και δήλωσαν κώλυμα του Υπουργού.

Κατόπιν αυτού, δεδομένου ότι δεν προκρίθηκε η λύση να απαντήσει κάποιος άλλος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό δεν αποτελεί πρόφαση και υπεκφυγή αλλά πραγματική πρόθεση του κου Καμμένου να απαντήσει ο ίδιος προσωπικά, στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Για τον λόγο αυτό ελπίζουμε, όπως έχει αποφασιστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η αναβληθείσα Επίκαιρη ερώτηση να συζητηθεί εν τέλει την ερχόμενη βδομάδα και να παραστεί και να απαντήσει ο ίδιος ο υπουργός κ. Καμμένος.

Άλλωστε από μια Κυβέρνηση που συστήνει επιτροπές «αναζήτησης της αλήθειας», θα αναμέναμε για τόσο σοβαρά θέματα, την πλήρη ενημέρωση τόσο του Κοινοβουλίου όσο και του Ελληνικού λαού.

Διαβάστε την επίκαιρη ερώτηση εδώ.

22 Απριλίου 2015

διαβάστε επίσης