4 Δεκεμβρίου, 2015

«Τι ‘χες Γιάννη; Τι ‘χα πάντα»

«Περισσότερους φόρους κατά 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ θα επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κατά το έτος 2016 όπως προβλέπει ρητά ο προϋπολογισμός. Τελικά αντί για τα μνημόνια σκίσατε τις υποσχέσεις σας»

Αυτά είπε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2016.

Ο κ. Αμυράς πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα το κράτος θα περικόψει από τα έξοδά του όλα κι όλα 263 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, ο κρατισμός καλά κρατεί».

Για τα θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Αμυράς χαρακτήρισε θλιβερή την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή, καθώς δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και ζήτησε από την Κυβέρνηση να φέρει άμεσα στη Βουλή το λατομικό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση εδώ και 12 χρόνια, κλείνοντας τα μάτια στην παράνομη λατόμηση που καταστρέφει το περιβάλλον και υποθηκεύει το μέλλον των υγιών επιχειρήσεων του κλάδου.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Αμυράς είπε ότι «καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί είναι μια μαύρη τρύπα που ρουφάει νοικοκυριά, ιδιώτες και επιχειρήσεις, προκειμένου να συντηρεί το φαύλο κομματικό κράτος».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: