3 Δεκεμβρίου, 2018

Στέλιος Φενέκος

Ο Στέλιος Φενέκος είναι υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος σήμερα του πολιτικού κόμματος Κοινωνία Αξιών που ιδρύθηκε το Μάϊο του 2012. Υπήρξε επίσης γνωστος αθλητής του μπάσκετ την περίοδο 1973-1991, (Παναθηναϊκό, Σπόρτιγκ, Μαρούσι, Λάρισα, Μίλωνα). Διετέλεσε Πρόεδρος στον αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Σπόρτιγκ τα έτη 2010 και 2011.

Ο Στέλιος Φενέκος αποφοίτησε απο τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ορκίσθηκε Σημαιοφόρος του Π.Ν. το 1979. Σπούδασε στην Ελλάδα: Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Ναυτική Σχολή Πολέμου, MsC Διεθνή Πολιτική, Στρατηγικές, & Ευρωπαϊκές Σπουδές (Πάντειο), στις ΗΠΑ: ‘’Foreign & National Policy, Decision making, Strategy & Defense Planning’’ (NWC Rhode Island, USA), Foreign Policy in Eastern Europe, (Executive Programme, Harvard Kennedy School of Government), και στην Αγγλία: Crisis Management (MTC, Portsmouth).

Στην θητεία του στα Ναυτικό, υπηρέτησε επί 18 χρόνια σε θαλάσσια υπηρεσία στο Αρχηγείο Στόλου σε διάφορους τύπους πλοίων, και ήταν ο πρώτος Κυβερνήτης της Φρεγάτας Μπουμπουλίνα, που παρελήφθη από την Ολλανδία και εντάχθηκε στο στόλο μας το 2000. Υπηρέτησε επίσης ως Διεθυντής Πολιτικής και Αμυντικής Σχεδίασης/ΓΕΝ, Διεθυντής Επιτελικού Γραφείου Α/ΓΕΕΘΑ και Αμυντικής πολιτικής/ΓΕΕΘΑ, Αν. Εθνικός Αντιπρόσωπος της χώρας μας στη Στρατιωτική Επιτροπή στο ΝΑΤΟ, ως Διοικητής στο Ναύσταθμο Κρήτης, ως Διοικητής στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, και ως Κλαδάρχης Κλάδου Πόρων στο ΓΕΕΘΑ. Τον Μάιο του 2010, φέροντας το βαθμό του υποναυάρχου και ως μέλος του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας και σύγκρουσής του με τον τότε Υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

διαβάστε επίσης