15 Οκτωβρίου, 2015

Πόσο κοστίζει το κανάλι της Βουλής;

Οικονομικά στοιχεία για το Κανάλι της Βουλής ζητά για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς (Β΄ Αθήνας - Το Ποτάμι) με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση.

Ο βουλευτής επανέρχεται στο θέμα μετά την ακατανόητη άρνηση της τέως Προέδρου, κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, να απαντήσει σε δυο επιστολές του κ. Αμυρά, παρότι η ίδια είχε δεσμευτεί γι' αυτό από το βήμα της Βουλής και ζητά από τον νέο Πρόεδρο να κατατεθούν έγγραφα και αναλυτικά στοιχεία.

Ο κ. Αμυράς κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να ενημερώσει το Σώμα για τις προθέσεις και τα σχέδιά του για τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, ενόψει μάλιστα της κατάθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης του Νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των καναλιών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Επανέρχομαι στο ζήτημα του Καναλιού της Βουλής των Ελλήνων, για το οποίο είχα ζητήσει δις (1825/27.04.2015 και 2808/03.08.2015) αλλά ανεπιτυχώς, απαντήσεις από την τέως πρόεδρο κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και απευθύνομαι προς εσάς ελπίζοντας αυτή τη φορά να λάβω άμεσα τα εξής παραστατικά έγγραφα και αναλυτικά στοιχεία:

1. Τους αναλυτικούς Προϋπολογισμούς του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, των πέντε (5) τελευταίων ετών.

2. Την πορεία εκτέλεση του τρέχοντος Προϋπολογισμού κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους.

3. Το λειτουργικό και μισθολογικό κόστος καθώς και το σύνολο οποιασδήποτε κρατικής ή άλλης επιχορήγησης.

4. Τον αριθμό των εργαζομένων, τα είδη συμβάσεων εργασίας και τις ενδεχόμενες πολυθεσίες δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.

5. Τον τρόπο προσλήψεως των απασχολουμένων.

6. Το οργανόγραμμα και τον τρόπο λογοδοσίας του καναλιού.

7. Ποιος καθορίζει, με ποια διαδικασία και ποια κριτήρια το περιεχόμενο του καθημερινού προγράμματος του καναλιού.

Ενόψει μάλιστα της κατάθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικού Νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των καναλιών και με βάση τις δηλώσεις του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής κ. Τ. Κουράκη για ανάγκη εξορθολογισμού του καναλιού της Βουλής, εκτιμώ ότι επιβάλλεται και θα ήταν χρήσιμο να μας αναπτύξετε τις δικές σας προθέσεις και σχέδια για τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και να ενημερώνατε σχετικά το Σώμα με την πρώτη ευκαιρία.

Με τιμή,

Γιώργος Αμυράς
Βουλευτής Β’ Αθήνας – Το Ποτάμι