6 Νοεμβρίου, 2018

Ομιλία Τάνιας Παλαμίδη στο 3ο Συνέδριο

Γεια σας

Είμαι η Τάνια Παλαμίδη από την Αθήνα και μέλος της ΜΕΣΥΑ

Βλέπω αυτό το συνέδριο ως το συνέδριο της κάθαρσης. Δεν εννοώ άλλη γκρίνια και εσωστρέφεια αλλά ένα συνέδριο αλλαγών.

Επομένως θέλω να σας εκφράσω τα δικά μου «θέλω» για το Ποτάμι.

Καταρχάς θέλω το Ποτάμι να αποκτήσει αυτό το περίφημο πολιτικό στίγμα. Είμαι από αυτούς που θεωρούν πως το Ποτάμι είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα. Εμπεριέχουμε τόσο στοιχεία από την αριστερά όσο και από τη δεξιά. Υπηρετούμε ωστόσο τις αρχές του πολιτικού και οικονομικού φιλελευθερισμού. Αυτή είναι η δική μας πολιτική ταυτότητα και θέλω να γραφτεί με τρόπο ξεκάθαρο και σαφή στο καταστατικό.  Ο φιλελευθερισμός είναι η μόνη πολιτική ιδεολογία που αντιλαμβάνεται την κοινωνία  ως ένα πεδίο συνεργασίας και όχι ως ένα πεδίο σύγκρουσης. Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν όλες τις κοινωνικές ομάδες και όχι τους δυνητικούς μας ψηφοφόρους. Αυτό το δικό μας πλεονέκτημα, αν θέλετε το δικό μας ηθικό πλεονέκτημα. Θέλω να σταματήσουμε να επιτρέπουμε στους άλλους να μας βάζουν όποια ταμπέλα τους βολεύει. Γιατί δεν θα κάνουμε τίποτε άλλο από το να προσπαθούμε κάθε φορά να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες.

Θέλω επίσης το Ποτάμι να αποκτήσει μια σωστή πολιτική στρατηγική. Να σχεδιάσουμε από τώρα τις κινήσεις μας μέχρι τις εκλογές. Αν είμαστε υπέρ των συνεργασιών, που είμαστε, να ξεκινήσουμε από τώρα τον διάλογο. Κατά προτίμηση όχι δημόσια για να αποφύγουμε τα όσα παρατράγουδα. Θέλω να διαχειριστούμε σωστά τα μέσα που διαθέτουμε και να παίξουμε το παιχνίδι έξυπνα. Μας αξίζουν πολλά. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει σε ποιο βαθμό το Ποτάμι έχει αλλάζει την ελληνική πολιτική. Έχουμε καταφέρει τη μικρή δική μας επανάσταση και γι’ αυτό μας πολεμούν με τέτοια λύσσα. Αν ήμασταν ένα μικρό κόμμα σε αποσύνθεση όπως αυτό του Λεβέντη θα μας αγνοούσαν. Αντ’ αυτού μας αντιγράφουν και μας συκοφαντούν.

Θέλω επιτέλους να εξαργυρώσουμε την πραγματική μας πολιτική αξία. Θέλω να αποκομίσουμε πολιτικό όφελος από τις σωστές μας επιλογές και όχι μόνο να πληρώνουμε το κόστος των κακών.

Θέλω να σταματήσουμε να πουλάμε τόσο φτηνά το Ποτάμι!

Σχετικά