8 Μαΐου, 2015

Ομιλία Χ. Θεοχάρη Σ/Ν Μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ο λόγος της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από την καταγγελία, την κατεδάφιση, την καταστροφολογία. Πολύ καλά εφόδια για μια κακή αντιπολίτευση, αλλά όχι για μια κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του κ. Θεοχάρη:

[youtube id="n8J0-4T-NQo"]

Ο κ. Θεοχάρης στην ομιλία του στην ολομέλεια του κοινοβουλίου για το Σ/Ν του Υπ. Παιδείας δήλωσε:

Ο λόγος της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από την καταγγελία, την κατεδάφιση, την καταστροφολογία. Πολύ καλά εφόδια για μια κακή αντιπολίτευση, αλλά όχι για μια κυβέρνηση. Είναι γνήσιο τέκνο της μεταπολίτευσης. Μιλάει συνεχώς για αποκατάσταση αδικιών και επιστροφή στο status quo ante. Όταν οι μνημονιακές αδικίες αποκατασταθούν δεν θα έχετε κανένα ρόλο και κανένα αντικείμενο. Χρειάζεστε την αδικία όπως τα κέντρα αδυνατίσματος χρειάζονται την παχυσαρκία, όπως ο Γιάννης Αγιάννης έτρεφε το μυαλό του Ιαβέρη.

Αποκατάσταση, πρώτες βοήθειες, αδικίες, διόρθωση, - αυτές είναι οι λέξεις που διαρκώς ακούμε στη συζήτηση των νομοσχεδίων. Φέρατε 4 διορθώσεις στη ρύθμιση για τις δόσεις. Προσλαμβάνετε τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ με τη μισθολογική προσωπική τους διαφορά, με αποτέλεσμα να παίρνουν υψηλότερο μισθό από τους νεο-προσληφθέντες εφοριακούς. Η διόρθωση των αδικιών που κάνετε, γεννά νέες αδικίες. Βγάζετε τον Λαυρεντιάδη από τη φυλακή- ίσως αυτόν στοχεύατε εξαρχής και όχι τον Σάββα Ξηρό. Χαρίζετε εκατομμύρια στους καπνοβιομηχάνους και ιδιοκτήτες ομάδων, χωρίς να αλλάζετε τίποτα.
Ακούσαμε την υπουργό κ. Φωτίου στην ομιλία της να υποστηρίζει τη Δημοκρατία. Πολύ καλά- και εμείς την υποστηρίζουμε. Με τη διαφορά ότι αυτή η Βουλή δεν είναι αναθεωρητική- δεν είναι το θέμα μας η αλλαγή του Συντάγματος. Αντίθετα το θέμα είναι η Παιδεία που τη χάσαμε και την ξεχάσαμε. Δε βλέπετε άραγε τα χάλια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης? Και δεν κάνετε τίποτα.

Δυο πράγματα λέτε: Αυτά που κάνουμε τώρα τα έκαναν οι προηγούμενοι χειρότερα. Και «Αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι άσχημα εμείς το καταργούμε». Συγχαρητήρια, είστε οι προηγούμενοι σε light εκδοχή. «Σαρξ εκ σαρκός» της συντήρησης. Προτείνουμε η Πρόεδρος της Βουλής που υποστηρίζει την καινοτομία και έχει εισαγάγει «καινά δαιμόνια» να κάνει και την ακόλουθη: Να μεταφέρει τα έδρανα πέντε μέτρα πιο δεξιά για να σας βλέπουν όλοι εκεί που πραγματικά ανήκετε: δίπλα στους συνεργάτες σας ΑΝΕΛ.
Τέλος θα αναφερθώ σε ένα προσωπικό ζήτημα, εφόσον ο Πρωθυπουργός μου έκανε σήμερα την τιμή να με αναφέρει για δεύτερη φορά και να διατυπώσει ανυπόστατες κατηγορίες. Φαίνεται βέβαια ότι δεν έχει διαβάσει την προηγούμενη απάντησή μου, ας ελπίζουμε ότι θα διαβάσει τα σημερινά πρακτικά. Να πως λοιπόν πως η ξεροκεφαλιά μου και η εμμονή μου να μην υποκύπτω σε πιέσεις και ρουσφέτια, δημιούργησε τριβές με το Μέγαρο Μαξίμου και είναι ένας από τους κύριους λόγους που έφυγα. Τα γραπτά αιτήματα και τα πρακτικά το αποδεικνύουν. Αντίθετα εσείς στήνετε όλες τις διαδικασίες στο μιλητό… Κατά τύχη δηλαδή βγήκε η ποσόστωση 11 Σύριζα-2 ΑΝΕΛ στους διορισμούς περιφερειακών διευθυντών στην εκπαίδευση.

Και ένας άλλος λόγος που οδήγησε στο να φύγω. Η διάδοχός μου στη ΓΓΔΕ, αυτή που και εσείς κρατάτε, ενώ έχετε αλλάξει τους πάντες συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Αρχών, έκανε με κομματικά κριτήρια και ποσοστώσεις τις τοποθετήσεις των Γενικών Δ/ντων, και μάλιστα εν κρυπτώ το Δεκαπενταύγουστο, και τους περιφερειακούς διευθυντές στις εφορίες.

Το Ποτάμι δεν ήρθε για να βάλει πρώτο το κομματικό συμφέρον. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό, αλλά το γενικό συμφέρον.

* Ο Χάρης Θεοχάρης είναι βουλευτής Β' Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

8 Μαΐου 2015

διαβάστε επίσης