29 Ιανουαρίου, 2016

«Ο υπουργός είναι γυμνός»

«Μια νέα διαπλοκή πάει να χτιστεί γύρω από τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών. Κανείς δεν παρατηρεί τον ελέφαντα της διαπλοκής που κυκλοφορεί ανέμελος μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας; Και αναφέρομαι φυσικά στη δυνατότητα του υπουργού Επικρατείας (με το άρθρο 2 παρ 4 του ν.4339/2015) να αποφασίσει για το πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσουν οι καναλάρχες, για να πάρουν άδεια»

Είπε ο βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Αμυράς απευθύνθηκε στους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους ρώτησε με ποια κριτήρια και με ποια τεχνική κατάρτιση θα πουν ναι ή όχι σε ό,τι τους φέρει ο υπουργός Επικρατείας, κύριος Παππάς, σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν. «Δεν έχετε τις τεχνικές γνώσεις. Δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τι είναι ο πολυπλέκτης και τι ο συμπλέκτης και θα αποφασίσετε με πλήρη άγνοια θέματα που σας ξεπερνούν;».

Τέλος, ο βουλευτής του Ποταμιού, απευθυνόμενος στον κ. Παππά είπε ότι «Είναι φανερό! Δεν θέλετε τις Αρχές ή τις θέλετε ελεγχόμενες, από τις 9 Ανεξάρτητες Αρχές οι 4 δεν έχουν πρόεδρο, ενώ έχει λήξει η θητεία των 50 από τα 86 μέλη των διοικήσεών τους. Μιλάμε για Αρχές ζόμπι, για Αρχές φαντάσματα. Ο βασιλιάς είναι γυμνός, ήτοι ο υπουργός είναι γυμνός, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να παρακάμψει το ΕΣΡ».

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας