27 Φεβρουαρίου, 2016

Ο χαιρετισμός του Λευτέρη Παπαγιαννάκη στο Συνέδριο του Ποτάμιου

Φίλες και φίλοι
εκπροσωπώντας ένα μικρό Κόμμα είχα ετοιμάσει κι εγώ κάποια σημεία για τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, την κλιματική αλλαγή που προσπαθούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό να τη φέρουμε στο προσκήνιο αλλά ακόμη δεν τα έχουμε καταφέρει, το προσφυγικό που είναι το ζήτημα των επόμενων είκοσι ετών και που όλοι για το οποίο έχουμε πέσει από τα σύννεφα λες και δεν ξέραμε τι θα γίνει, τη μάχη κατά του φασισμού.

Επειδή όμως όλα αυτά έχουν αναφερθεί, ίσως όχι αρκετά, εγώ θα ήθελα να σας μεταφέρω μια αίσθηση. Μια αίσθηση που ίσως πολλοί από εσάς μοιράζεστε, την αίσθηση της χαμένης ευκαιρίας. Μια χαμένη ευκαιρία, που μπορεί να μην ήταν και μόνο μία, μπορεί να ήταν και περισσότερες.

Το Ποτάμι είχε ευκαιρίες και δυστυχώς φαίνεται ότι τις έχασε και μπορεί να μην τις ξαναβρούμε. Αυτό είναι το δράμα.

Η κοινωνία όμως περιμένει λύσεις, περιμένει προτάσεις, περιμένει πολιτική όχι με μορφή συνθημάτων όπως λέει κι εδώ το σύνθημα, ο τοίχος και με γνώμονα τα δελτία ειδήσεων και την επικαιρότητα, αλλά πολιτική με θέσεις και κυρίως με ταυτότητα.

Παρ' όλα αυτά έχουμε την ευθύνη να συνεχίσουμε με επιμονή. Εμείς είμαστε εδώ, έχουμε κάνει ένα μικρό βήμα, πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα. Η Ευρώπη – Οικολογία μέσα από τη σταθερή συνεργασία της με το Ποτάμι και μάλιστα από την αρχή, από την πρώτη μέρα, θα συνεχίσει να βάζει τα ζητήματα τα πολιτικά μέσα από τους τομείς πολιτικής, μέσα από τα όργανά του, όπως κάνει πάντα βέβαια και από την αρχή.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, καλή συνέχεια.

διαβάστε επίσης