27 Φεβρουαρίου, 2016

Ο χαιρετισμός του Κώστα Σημίτη στο Συνέδριο του Ποταμιού

Κυρίες και κύριοι, εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριό σας. Πιστεύω ότι τούτη την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας οφείλω ν’ αναδείξω εδώ στη δική σας συνάντηση, αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας και τη χώρα.

Για να επανέλθουμε στην ομαλότητα, για να υπάρξει ορθολογισμός, για να μη συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν, για να μας κυβερνούν πρόσωπα τα οποία έχουν γνώση και κατεύθυνση, να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που πιστεύουν ότι μπορεί από δω, την Ελλάδα, ν’ αλλάξουν όλο το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι’ αυτά όλα χρειάζεται ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και την παράλογη και χωρίς έρμα Αριστερά.

Τον ισχυρό πόλο πρέπει να δημιουργήσετε κι εσείς. Εσείς που ξεκινήσατε ένα αξιόλογο πείραμα υπέρβασης και το οποίο απέδωσε. Να πιέσετε να ξεπεραστούν εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, στείρες εμμονές και χωρίς περιεχόμενο πολιτικολογίες.

Να δώσετε έτσι αποφασιστική δύναμη σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας το οποίο πιστεύει και θέλει μια σταθερή οικονομία, θέλει κοινωνική αλληλεγγύη, βεβαιότητα για το αύριο. Ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας που θέλει θεσμούς που λειτουργούν για το κοινωνικό σύνολο και όχι για το εκάστοτε κόμμα εξουσίας, όχι για πολιτικούς συντεχνιών που εκπροσωπούν τους δικές τους παρέες και το δυναμώνουν το πελατειακό κράτος.

Πρέπει να επιδιώξουμε την κοινή προσπάθεια με όλους που συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό τους στόχους μας. Είσαστε και είμαστε πολλοί.

Μπορούμε να δώσουμε δύναμη και πνοή σε μια παράταξη ανανέωσης. Μπορούμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά για να ξαναποκτήσει η χώρα κατεύθυνση και μέλλον. Να μην είναι όπως τώρα πειραματόζωο προσώπων που νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξουσία.

Μπορείτε την ανανέωση! Προσπαθήστε! Παλέψτε! Καλή επιτυχία.

διαβάστε επίσης