28 Απριλίου, 2017

«Να μη γίνει δεκτή η τροπολογία»

Παρέμβαση Σπ. Δανέλλη για την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη

Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη, στην κατάθεση της τροπολογίας της ντροπής, που ήρθε στη Βουλή χτες από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη.

Η τροπολογία αφορά την τροποποίηση του τελωνειακού κώδικα, έτσι ώστε οι εταιρείες στις οποίες περνούν περιουσιακά στοιχεία του κράτους έπειτα από διαδικασίες ιδιωτικοποίησης να απαλλάσσονται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία.

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης εδώ:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Κάνω έκκληση στον κ. Υπουργό να μην δεχτεί την τροπολογία. Και αυτό πρέπει να το κάνει για την προστασία του συναδέλφου, για την προστασία τη δική του, αλλά και για το κύρος του σώματος.

Έχει το δικαίωμα η κυβέρνηση να φέρει την τροπολογία αυτή, αν νομίζει πως θέλει να τη φέρει, αλλά με ορθόδοξες διαδικασίες. Δηλαδή, ως Υπουργική πρόταση και βεβαίως συνοδευόμενη από τη σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εξηγώντας μας ποιους αφορά και σε τι βαθμό τους αφορά και πως νόμιμα μπορεί να επιλυθεί ένα τέτοιο ζήτημα.

Σχετικά